suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hämeenkyrön kunta

Päihdekuntoutus

  • Palvelu
  • Hämeenkyrö
  • Julkinen palvelu

Terveyskeskuksessa toteutetaan lääkkeetöntä ja lääkkeellistä avokatkoa sekä vuodeosastokatko. Päihdesairaanhoitaja toteuttaa lääkevieroituksia, opioidikorvaushoitoa ja ajokorttiseurantoja yhteistyössä lääkärien kanssa.

Vuodeosasto katkon- tai vieroitushoidon jälkeen päihdesairaanhoitaja ottaa vastuuta jatkohoidosta. Päihdetilanteen kartoitus sekä hoitosuunnitelma tehdään yhdessä potilaan kanssa. Hoidon tarpeen arvioiminen on aina yksilöllistä. Usein myös sosiaaliset, taloudelliset tai terveydellisiä asiat vaativat toimenpiteitä ja puuttumista. Tarvittaessa ohjataan muiden palveluiden piiriin.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Päihdekierteen katkaisun jälkeen potilas voi tarvita avomuotoista tai ympärivuorokautista päihdekuntoutusta. Kuntoutuksen tarkoitus on tukea potilaan päihteettömyyttä ja elämänhallintaa ja edistää hänen toimintakykyään. Kuntoutus voi olla lääkinnällistä ja sosiaalista kuntoutusta. Tarvittaessa potilas voi saada päihdekuntoutuksena myös ammatillista kuntoutusta.

Päihdekuntoutusta järjestävät eri palveluntuottajat. Kuntoutukseen osallistuva voi olla oikeutettu Kelan maksamaan kuntoutusrahaan, jos hän on 16–67-vuotias ja jos kuntoutus voi edistää hänen työhönpaluutaan tai työhön pääsyään.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHämeenkyrön kunta
Palvelusta vastaaHämeenkyrön kunta
Alue Hämeenkyrö
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hämeenkyrön kunta
Päivitetty: 19.11.2019