suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Auran kunta, sosiaalitoimi

Päihdekuntoutus

  • Palvelu
  • Aura
  • Julkinen palvelu

Auran sosiaalitoimisto hankkii ostopalveluna päihdekuntoutusta joko A-klinikkasäätiöltä tai muilta päihdehuollon yksiköiltä asiakkaan tarpeen mukaisesti. Lääkinnällisen ja sosiaalisen päihdekuntoutuksen tarkoitus on auttaa päihdekatkaisussa ollut potilas pysyvästi eroon päihteistä.

Toimi näin

Auran sosiaalitoimisto hankkii ostopalveluna päihdekuntoutusta joko A-klinikkasäätiöltä tai muilta päihdehuollon yksiköiltä asiakkaan tarpeen mukaisesti.

Kenelle ja millä ehdoin

Auran sosiaalitoimisto hankkii ostopalveluna päihdekuntoutusta joko A-klinikkasäätiöltä tai muilta päihdehuollon yksiköiltä asiakkaan tarpeen mukaisesti.

Palvelu on maksullinen.

Asiakkaalta peritään kuntoutuksesta omavastuuosuus.

Tausta ja lainsäädäntö

Päihdekierteen katkaisun jälkeen potilas voi tarvita avomuotoista tai ympärivuorokautista päihdekuntoutusta. Kuntoutuksen tarkoitus on tukea potilaan päihteettömyyttä ja elämänhallintaa ja edistää hänen toimintakykyään. Kuntoutus voi olla lääkinnällistä ja sosiaalista kuntoutusta. Tarvittaessa potilas voi saada päihdekuntoutuksena myös ammatillista kuntoutusta.

Päihdekuntoutusta järjestävät eri palveluntuottajat. Kuntoutukseen osallistuva voi olla oikeutettu Kelan maksamaan kuntoutusrahaan, jos hän on 16–67-vuotias ja jos kuntoutus voi edistää hänen työhönpaluutaan tai työhön pääsyään.

Perustiedot

Palvelusta vastaaAuran kunta, sosiaalitoimi
Alue Aura
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Auran kunta, sosiaalitoimi
Päivitetty: 17.12.2020