suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Päihdekuntoutujien asumispalvelut

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Päihdekuntoutujana voit saada asumispalveluita, kun tarvitset tukea ja ohjausta asumisesi järjestämiseen ja arjen eri toimintoihin, mm. rahankäyttöön, kodinhoitoon ja muihin elämisen perustaitoihin tai olet jäänyt asunnottomaksi. Palveluita saadaksesi sinulla on mahdollisuus asua toimintakykysi mukaan joko omassa asunnossa, tukiasuntolassa, tilapäisasumisen yksikössä tai palvelukodissa.

Asumispalvelun vaihtoehtoja ovat tukiasuminen, lyhytaikaisasuminen, osittain autettu asuminen ja tehostettu palveluasuminen.

Toimi näin

Soita erityisryhmien palveluohjaukseen tai alueesi aikuissosiaalityöntekijälle. Voit myös asioida erityisryhmien palveluohjauksessa tai hyvinvointikeskuksessasi. Akuuteissa tilanteissa voit ottaa suoraan yhteyttä asunnottomien tilapäisasumisen yksikköön. Yksikkö on avoinna ympärivuorokautisesti.

Voit päästä asumaan tukiasuntolaan Kenttätien palvelukeskuksen asiakkuuden kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit saada päihdeasumispalveluita, kun toimintakykysi on alentunut niin, että tarvitset tukea ja ohjausta asunnon hakemisessa, asumisessa sekä oman elämän hallinnassa. Sinun tulee olla täysi-ikäinen päästäksesi palvelun piiriin.

Palvelu on maksullinen.

Katso maksut linkistä ”Sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakasmaksut”.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 29.5.2020