suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porvoon kaupunki

Päihdeklinikka

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Päihdeklinikka palvelee porvoolaisia ja askolalaisia nuoria ja aikuisia, jotka ovat huolissaan omasta tai läheistensä päihteiden käytöstä tai muista riippuvuuksista

Nuorten ja aikuisten päihdeklinikka on matalan kynnyksen hoitopaikka. Et tarvitse lähetettä. Hoito perustuu luottamuksellisuuteen ja on asiakkaille maksutonta.

Klinikalla saa tukea myös peliriippuvuuteen. Nuorten vanhemmille on tarjolla myös apua. Päihdeklinikkaan voi ottaa yhteyttä perhetilanteeseen, koulunkäyntiin ja yleisesti nuorten elämään liittyvissä asioissa.

Toimi näin

Ajan sosiaalityöntekijälle, sairaanhoitajalle tai lääkärille voi varata puhelimitse tai neuvonnasta. Sairaanhoitajan päivystysvastaanotolle voi tulla myös ilman ajanvarausta.

Voit lähettää meille salattua sähköpostia avaamalla selaimella osoitteen https://turvaposti.porvoo.fi/ ja rekisteröitymällä palveluun. Valitse sähköposti sope@porvoo.fi.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Päihdekierteen katkaisun jälkeen potilas voi tarvita avomuotoista tai ympärivuorokautista päihdekuntoutusta. Kuntoutuksen tarkoitus on tukea potilaan päihteettömyyttä ja elämänhallintaa ja edistää hänen toimintakykyään. Kuntoutus voi olla lääkinnällistä ja sosiaalista kuntoutusta. Tarvittaessa potilas voi saada päihdekuntoutuksena myös ammatillista kuntoutusta.

Päihdekuntoutusta järjestävät eri palveluntuottajat. Kuntoutukseen osallistuva voi olla oikeutettu Kelan maksamaan kuntoutusrahaan, jos hän on 16–67-vuotias ja jos kuntoutus voi edistää hänen työhönpaluutaan tai työhön pääsyään.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPorvoon kaupunki
Palvelusta vastaaPorvoon kaupunki
Alue Askola, Porvoo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Porvoon kaupunki
Päivitetty: 4.6.2021