suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Päihdehuollon laitoshoito

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Päihdehuollon laitoshoidolla tarkoitetaan intensiivistä ympärivuorokautista kuntoutus- tai hoitojaksoa päihdehoitolaitoksessa. Laitoshoito on tarpeellista ainoastaan silloin, kun avohoidon palvelut eivät ole riittäviä tai tarkoituksenmukaisia ja asiakkaan arvioidaan tarvitsevan ympärivuorokautista hoitoa.

Päihdehuollon laitoshoidon jaksot ovat määräaikaisia: useimmiten kyse on kuukauden mittaisesta jaksosta, jolla tuetaan asiakkaan kotipaikkakunnalla toteutuvaa kuntoutumista. Asiakkaalla tulee olla jo hoito- tai kuntoutusjaksolle tullessaan suunnitelma laitoshoidon jälkeisestä avohoidosta ja/tai muusta tarvittavasta asumis- ja tukipalvelusta.

Toimi näin

Laitoshoitoon hakeudutaan päihde- ja mielenterveyskuntoutujien asiakasohjauksen kautta. Suunnitelma laitoshoidon jälkeisistä tukitoimista tehdään yhteistyössä oman sosiaalityöntekijän kanssa.

Kenelle ja millä ehdoin

Laitoshoitojaksolle tarvitaan lähetteeksi asiakkaan terveydentilaa ja lääkehoitoa kuvaava lääkärin hoitoyhteenveto ja sosiaalityöntekijän tekemä päihdepalvelupyyntö.

Palvelu on maksullinen.

Päihdehuollon laitoshoidosta peritään asiakasmaksu.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Orivesi, Tampere
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 8.5.2020