suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Otavia

Otavan Opiston aikuislukio

  • Palvelu
  • Mikkeli
  • Julkinen palvelu

Otavan Opiston aikuislukiossa tavoitteena on aikuislukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon suorittaminen. Lukio-opinnoissa saat laajan yleissivistyksen ja siten hyvät edellytykset jatko-opinnoille. Aikaisemmat opinnot voidaan hyväksilukea lukiossa. Opiskelun kesto on 2–4 vuotta henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan. Myös ylioppilaskirjoitukset voi opistolla hajauttaa opiskelijan tarpeiden mukaan kolmeen perättäiseen kirjoituskertaan.

Opiskelu on monimuoto-opiskelua eli lukion kurssit sisältävät sekä lähiopiskelua että verkko-opiskelua. Opiskelu, ruokailu koulupäivinä ja asuminen opiston asuntolassa ovat opiskelijoille maksuttomia. Opistolla asuvat voivat hyödyntää myös asuntolan vapaa-ajan toimintaa. Yhteisten tapahtumien lisäksi opistolla on iltaisin mm. liikuntasalivuoro, läksykerho tai lautapeli-iltoja.

Toimi näin

Hae Otavan Opiston aikuislukioon sähköisellä hakulomakkeella. Opiskelemaan voit hakea milloin tahansa lukuvuoden aikana. Syksyllä opintonsa aloittavien toivotaan lähettävän hakemukset heinäkuun loppuun mennessä. Sähköisen hakemuksen lisäksi sinun tulee toimittaa liitteeksi peruskoulun päättötodistus sekä mahdollisesti lukion erotodistus tai ammatillisen oppilaitoksen todistus joko skannattuna tai postitse.

Kenelle ja millä ehdoin

Pääsyvaatimuksena Otavan Opiston aikuislukioon on peruskoulun suorittaminen tai vastaavat tiedot sekä 18 vuoden ikä. Myös alle 18-vuotias voidaan rehtorin päätöksellä hyväksyä aikuislukioon, jos hänellä on erityinen henkilökohtainen syy. Tällöin opiskelijaksi hakeutuvan tulee lähettää hakulomakkeen liitteenä rehtorille osoitettu vapaamuotoinen hakemus perusteluineen.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMikkelin kaupunki, Mikkelin kaupungin liikelaitos Otavia
Muut vastuuorganisaatiotMikkelin kaupunki
Palvelusta vastaaMikkelin kaupungin liikelaitos Otavia
Alue Mikkeli
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Otavia
Päivitetty: 22.4.2020