suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tulli

Ostetun ajoneuvon tulliselvitys

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Sinun pitää tehdä ajoneuvosta tulliselvitys eli tullata se, jos tuot sen maahan EU:n ulkopuolelta tai EU:n tullialueelta, mutta veroalueen ulkopuolelta tai, jos kyseessä on muun Suomen ja Ahvenanmaan välillä tapahtuva osto. Voit yleensä tullata ajoneuvon Tullin Henkilöasiakkaan tuontitullauspalvelussa.

Tullauksen yhteydessä ajoneuvosta pitää maksaa mahdollinen tulli ja arvonlisävero.

Toimi näin

Tee tullaus ajoneuvosta Henkilöasiakkaan tuontitullauspalvelussa. Löydät tullaus- ja luovutuspäätökset palvelun Omat tullaukseni –osiosta 90 päivän ajan. Luovutuspäätös kannattaa tulostaa mm. rekisteröintiä varten.

Saat käyttää vain ajoneuvoa, jolla on voimassa jonkin EU- tai Eta-maan rekisteröinti tai katsastuskonttorin myöntämä siirtolupa sekä liikennevakuutus. Jos tarvitset siirtoluvan, hanki se jo etukäteen katsastustoimipaikalta. Luvan hankintaa varten sinulla pitää olla tiedossa ajoneuvon yksilöintitiedot (valmistusnumero). Traficomin verkkosivuilta löydät katsastustoimipaikat kartalta.

Käyttöönotto- ja autoveroilmoitus annetaan Verohallinnolle. Lisätietoa antaa https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/auto/autoverotus/Verohallinto.

Palvelun toteuttaa

Tulli

Palvelusta vastaa

Tulli
Tekstistä vastaa: Tulli
Päivitetty: 30.8.2022