suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä

Osastopalvelut

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Sydän peräiseen, hengitysoireisiin tai muuhun sisätautiseen sairauteen saat hoitoa ja kuntoutusta Ylä-Savon osasto 1:llä joko perusterveydenhuollon osastopaikalla tai erikoissairaanhoidon sydänvalvomopaikalla. Osasto paikka valikoituu sairautesi oireiden ja lääkärin hoito-ohjeiden mukaan. Osasto on jaettu kolmeen tiimiin, A, B ja sydänvalvomo. Jokaisessa tiimissä on oma hoitohenkilökuntansa kussakin työvuorossa, joilta saat tietoa omasta sairaudestasi ja hoidon etenemisestä.

Leikkauksen tai sairauden jälkeistä kuntoutusta tai jonkin tulehdussairauden hoitoa saat Ylä-Savon osasto 2:lla. Osasto on jaettu kahteen tiimiin, joissa on oma hoitohenkilökunta leikkauksista kuntoutuville potilaille ja toinen työtiimi tulehdussairauksia sairastaville potilaille. Heiltä saat tietoa omasta hoidostasi.

Jos sairautesi vaatii hoitoa eristyksessä eli tarvitset oman huoneen esim. runsas oireisen vatsataudin vuoksi, hoitoa saat Ylä-Savon osasto 3:lla. Osastolla on erillinen osa eristyshuoneille, jossa oma hoitohenkilökunta. Toisessa tiimissä saa hoitoa ja kuntotutusta muistisairauteen tai sen tuomiin oireisiin, jossa on muistisairauksiin erikoistunut hoitohenkilökunta. Heiltä saat tietoa oman hoitojakson etenemisestä.

Toimi näin

Kun tunnet, että tarvitset hoitoa. Ota yhteyttä omaan terveyskeskukseen tai yhteispäivystykseen soittamalla, etäyhteydellä tai käymällä. Osastolle otosta päättää aina lääkäri vastaanoton, päivystyksen tai suunnitellun toimenpiteen yhteydessä.

Kenelle ja millä ehdoin

Osastoilla ei hoideta lapsipotilaita.

Palvelu on maksullinen.

Hoitopäivämaksut määräytyvät asiakasmaksulain mukaan

Perustiedot

Palvelun toteuttaaYlä-Savon SOTE kuntayhtymä
Palvelusta vastaaYlä-Savon SOTE kuntayhtymä
Alue Iisalmi, Kiuruvesi, Sonkajärvi, Vieremä
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä
Päivitetty: 13.5.2020