suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä

Osastopalvelut

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Osastopalveluissa omatoimisuuden tukeminen ja toimintakyvyn säilyttäminen sekä kohottaminen ovat hoidon keskeisiä periaatteita. Potilaita kannustetaan ja tuetaan suoriutumaan päivittäisistä toiminnoista itse ja autetaan, kun potilaan voimavarat eivät riitä.

Ylä-Savon osasto 1

Sydän-, keuhko- tai muuhun sisätautiseen sairauteen saat hoitoa ja kuntoutusta joko perusterveydenhuollon osastopaikalla tai erikoissairaanhoidon sydänvalvomossa. Osastopaikka valikoituu sairautesi oireiden ja lääkärin hoito-ohjeiden mukaan. Saattohoitopotilaille osasto toimii tukiosastona. Osasto on jaettu kolmeen tiimiin, A, B ja sydänvalvomo. Jokaisessa tiimissä on oma hoitohenkilökuntansa kussakin työvuorossa, joilta saat tietoa omasta sairaudestasi ja hoidon etenemisestä.

Ylä-Savon osasto 2

Leikkauksen tai sairauden jälkeistä kuntoutusta tai jonkin tulehdussairauden hoitoa saat Ylä-Savon osasto 2:lla. Osasto on jaettu kahteen tiimiin, joissa on oma hoitohenkilökunta leikkauksista kuntoutuville potilaille ja toinen työtiimi tulehdussairauksia sairastaville potilaille. Heiltä saat tietoa omasta hoidostasi.

Ylä-Savon osasto 3

Jos sairautesi vaatii hoitoa eristyksessä eli tarvitset oman huoneen esim. runsas oireisen vatsataudin vuoksi, hoitoa saat Ylä-Savon osasto 3:lla. Osastolla on erillinen osa eristyshuoneille, jossa oma hoitohenkilökunta. Toisessa tiimissä saa hoitoa ja kuntotutusta muistisairauteen tai sen tuomiin oireisiin, jossa on muistisairauksiin erikoistunut hoitohenkilökunta. Heiltä saat tietoa oman hoitojakson etenemisestä.

Dialyysiosasto

Kroonista munuaisten vajaatoimintaa sairastavat saavat hemodialyysihoitoa Ylä-Savon alueella dialyysiosastolla. Hoitoa saavat myös alueellamme vieraileville hemodialyysipotilaat. Potilaat käyvät hoidossa tavallisesti kolme kertaa viikossa ja hoitoaika on 4 - 5 tuntia maanantaista lauantaihin. Osaston yhteydessä toimii munuaistautien poliklinikka kaksi kertaa viikossa. Potilaat osallistuvat vointinsa mukaan oman hoitonsa suunnitteluun ja toteutukseen.

Toimi näin

Osastolle tullaan lääkärin lähetteellä vastaanotolta, päivystyksestä tai toisesta hoitolaitoksesta jatkohoitoon tai kuntoutukseen.

Vierailu osastolla

Huomioittehan vastuskyvyltään heikentyneet potilaamme. Toivomme ettette vieraile sairastaessanne itse tarttuvaa virustautia: flunssaa, vatsatautia tms.

Kenelle ja millä ehdoin

Osastoilla ei hoideta lapsipotilaita.

Palvelu on maksullinen.

Hoitopäivämaksut määräytyvät asiakasmaksulain mukaan

Perustiedot

Palvelun toteuttaaYlä-Savon SOTE kuntayhtymä
Palvelusta vastaaYlä-Savon SOTE kuntayhtymä
Alue Iisalmi, Kiuruvesi, Sonkajärvi, Vieremä
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä
Päivitetty: 1.4.2021