suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulunkaaren kuntayhtymä

Osastohoito

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Lyhytaikaisen osastohoidon perustehtävänä on akuutteja sairauksia sairastavien potilaiden hoito. Osastolle tullaan erikoissairaanhoidosta, yhteispäivystyksestä, oman terveysaseman lääkärin vastaanotolta sekä sovitusti suoraan kotoa kuntoutusjaksolle tai tutkimuksiin valmistelua varten. Osastopaikkoja hyödynnetään koko Oulunkaaren alueen asukkaiden sekä mahdollisuuksien mukaan myös ulkokuntalaisten hoidossa. Osastohoidon tavoitteena on potilaan lyhytaikaisella hoitojaksolla saavutettu tehokas kuntoutuminen. Akuuttihoidon jälkeen potilaat siirtyvät kotiin, joko itsenäisesti tai tukitoimien turvin. Kotiutustilanteissa ollaan yhteydessä omaisiin ja tarvittaessa kotihoitoon. Tarvittaessa järjestetään yhteistyössä omaisten ja kotihoidon palveluohjauksen kanssa kotiutuspalaveri, jossa arvioidaan kotona tarvittavia tukitoimia ja asumismuotoa.

Osastolla järjestetään myös saattohoitoa. Saattohoitopotilaat saavat sovitusti tulla osastolle suoraan kotoa.

Osastot toimivat hyvässä yhteistyössä terveysasemien kuntoutus- ja vastaanottopalveluiden sekä vanhuspalveluiden kanssa.

Toimi näin

Osastohoidon tarpeen arvioi hoitava lääkäri.

Kenelle ja millä ehdoin

Osastohoitoon tullaan lääkärin lähetteellä tai siirtona toisesta sairaalasta. Päätöksen osastohoidolle otosta ja kotiutuksesta tekee osaston lääkäri.

Palvelu on maksullinen.

Asiakasmaksut perustuvat sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annettuun lakiin ja asetuksiin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulunkaaren kuntayhtymä
Palvelusta vastaaOulunkaaren kuntayhtymä
Alue Ii, Pudasjärvi, Simo, Utajärvi, Vaala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulunkaaren kuntayhtymä
Päivitetty: 8.7.2021