suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Osallisuus ja vaikuttaminen

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Hollolan kunta
Alue: Hollola
Palvelun kieli: suomi

Hollolassa nuorilla on oma vaikuttajaryhmä; Nuorisovaltuusto, jonka kautta nuorilla on mahdollisuus päästä vaikuttamaan päätöksentekoon ja toiminnan suunnitteluun.

Nuorisovaltuustotoiminnasta vastaa vapaa-aikapäällikkö

Nuvan (=nuorisovaltuusto) oma sähköpostiosoite on nuvahollola(a)gmail.com. Hollolan nuorisovaltuusto löytyy myös facebookista!

Nuorisolaki (72/2006) velvoittaa nuorten kuulemiseen. Nuorisolaissa sanotaan että, nuorille on järjestettävä mahdollisuus osallistua paikallista ja alueellista nuorisotyötä ja nuorisopolitiikkaa koskevien asioiden käsittelyyn. Lisäksi nuoria on kuultava heitä koskevien asioiden käsittelyssä. Jos sinulla on idea, jonka haluat jakaa myös muille käy nuortenideat.fi -sivustolla. Sinne voit jättää aloitteesi ja ideasi muiden kommentoitavaksi. 


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Alle 29-vuotiailla on oikeus saada nuorten tieto- ja neuvontapalveluja. Niitä tuottavat kunnat ja järjestöt. Palvelu voi olla henkilökohtaista, tai se voidaan toteuttaa esimerkiksi verkkopalveluna. Nuoret voivat myös itse toimia palveluissa vertaistiedottajina ja -neuvojina toisilleen.

Tieto- ja neuvontapalveluissa selvitettävät kysymykset voivat liittyä esimerkiksi asumiseen, työllisyyteen, opiskeluun, ulkomailla työskentelyyn, kursseihin, vaihto-opiskelumahdollisuuksiin, matkailuun, terveyteen, ihmissuhteisiin, harrastuksiin ja oikeuksiin.


Palvelun toteuttaa: 
Hollolan kunta