suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oikeusministeriö

Osallistu päätöksentekoon ja lainvalmisteluun

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Voit vaikuttaa päätöksentekoon esimerkiksi antamalla lausunnon johonkin valmistelussa olevaan asiaan tai osallistumalla kansalaiskeskusteluun eri tavoin.

Viranomainen voi pyytää kansalaisten näkemyksiä kuulemalla heitä eri menetelmin. Kuulemisella tarkoitetaan kansalaisten ja tärkeimpien sidosryhmien näkemysten, tietojen ja kokemusten hankkimista valmisteilla olevasta asiasta.

Lainvalmistelijat ...

Toimi näin

Jätä lausunto sähköisesti verkkopalvelussa Lausuntopalvelu.fi tai lähetä lausunto organisaation kirjaamoon postitse tai sähköpostitse.

Osallistu kansalaiskeskusteluun tai aloita itse keskustelu haluamastasi aiheesta sähköisesti Otakantaa.fi-verkkopalvelussa.

Voit myös osallistua keskustelutilaisuuksiin, verkkokeskusteluihin ja kyselyihin, joita kunnat, ministeriöt ja erilaiset julkishallinnon organisaatiot järjestävät valmisteilla oleviin hankkeisiin liittyen.

Kenelle ja millä ehdoin

Kaikilla kiinnostuneilla kansalaisilla ja erilaisilla etujärjestöillä on mahdollisuus antaa lausunto säädösehdotuksista, osallistua kansalaiskeskusteluun ja kertoa mielipiteensä yhteiskunnallisista asioista.

Palvelun toteuttaa

Oikeusministeriö

Palvelusta vastaa

Oikeusministeriö
Tekstistä vastaa: Oikeusministeriö
Päivitetty: 18.10.2022