suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio KEHA-keskus

Osaamiskeskus -toimintaan myönnetyn valtion erityisavustuksen maksatus

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Työ- ja elinkeinoministeriö sekä opetus- ja kulttuuriministeriö tukevat kuntien maahanmuuttajien osaamiskeskustoimintaan. Avustuksella voidaan tukea jo käynnistynyttä ja laajennettavaa osaamiskeskustoimintaa tai vastaavan uuden toiminnan käynnistämistä.

Avustuspäätökset tekee työ- ja elinkeinoministeriö. Myönnettyä avustusta haetaan maksuun jälkikäteen avustuspäätöksessä mainituista kustannuksista erityisehdot huomioiden ja avustuspäätöksessä määritellyt maksujaksot.

Avustuspäätösten maksatukset käsittelee KEHA-keskus.

Toimi näin

KEHA-keskuksen maksatusyksikkö maksaa valtionavustukset hakemuksesta. Hakemus täytetään aluehallinnon asiointipalvelussa.

Näin haet maksatusta

Kun olet saanut myönteisen avustuspäätöksen, hae maksatusta sähköisesti aluehallinnon asiointipalvelussa avustuspäätöksen ehtojen mukaan. Täytä hakemus huolellisesti ja liitä siihen vaaditut liitteet.

Lisätietoa valtuuttamisesta

Aluehallinnon sähköisessä asiointipalvelussa maksatushakemuksen voi jättää kunnan valtuuttama henkilö. Valtuutus asiointiin annetaan Suomi.fi-palvelun valtuuksissa. Valtuusrooleja käyttämällä varmistetaan, että korvaushakemuksen valmistelevilla ja lähettävillä henkilöillä on oikeudet edustaa organisaatiota.

Valtuutuksen saaneet henkilöt asioivat asiointipalvelussa organisaationsa puolesta Suomi.fi-tunnistuksen kautta. Kirjautuminen asiointipalveluun tapahtuu henkilökohtaisella pankkitunnisteella, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla valtuuden saamisen jälkeen. Suomi.fi-valtuuksien lisäksi asiointipalvelun käyttö edellyttää yhteisöasiakkaalta Y-tunnusta.

Aluehallinnon sähköiseen asiointiin tarvittava asiointivaltuus on nimeltään Työllisyyden, ympäristön, elinkeinotoiminnan ja liikenteen valtioavustusten hakeminen. Valtuusasia tarkennetaan tunnisteella OHJAUS.

Valtuuttamisessa noudatetaan Suomi.fi-palvelun voimassa olevia ohjeistuksia.

Organisaation puolesta voivat asioida ilman erikseen annettua valtuutta vain henkilöt, joilla on asioiden hoitamiseen olemassa oleva valtuus tai rekisteritietoihin perustuva oikeus.

Kenelle ja millä ehdoin

Avustusta voi saada kunnat, joissa asuu vähintään 8 000 vieraskielistä asukasta.

Avustus myönnetään valtionavustuslain (688/2001) tarkoittamana erityisavustuksena. Maksatusta voivat hakea Osaamiskeskus -toiminnan avustuspäätöksen saaneet hankkeet. Maksatushakemusten käsittelyssä noudatetaan myös työ- ja elinkeinoministeriön ohjetta erityisavustuksen ehdot ja rajoitukset (VN/2789/2021).

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus
Muut vastuuorganisaatiotOpetus- ja kulttuuriministeriö, Työ- ja elinkeinoministeriö
Palvelusta vastaaELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletruotsi, suomi
Tekstistä vastaa: KEHA-keskus
Päivitetty: 7.12.2021