suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Teuvan kunta

Osa-aikainen erityisopetus

  • Palvelu
  • Teuva
  • Julkinen palvelu

Teuvalla perusopetuksessa toimii kolme laaja-alaista erityisopettajaa, jotka antavat oppilaille osa-aikaista erityisopetusta. Yksi opettajista on ns. kiertävä, joka käy eskaritalolla sekä kolmella alakoululla, toinen keskittyy yhtenäiskoulun alakouluun ja kolmas yläkouluun. Oppilaan oma opettaja ensisijaisesti eriyttää opetustaan mahdollistaen erilaiset tavat oppia. Lisäksi hän antaa tarvittaessa ...

Toimi näin

Tukimuotojen käyttöä voi pyytää huoltaja tai oppilas itse. Sitä voi ehdottaa myös opettaja tai erityisopettaja.

Kenelle ja millä ehdoin

Osa-aikaista erityisopetusta voivat saada esimerkiksi oppilaat, joilla on kielellisiä tai matemaattisiin taitoihin liittyviä vaikeuksia. Vaikeudet voivat liittyä myös yksittäisiin oppiaineisiin, opiskelutaitoihin, sosiaalisiin taitoihin tai opiskelumotivaatioon.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen oppilailla, joilla on vaikeuksia oppimisessaan tai koulunkäynnissään, on oikeus saada osa-aikaista erityisopetusta muun opetuksen ohessa.

Osa-aikaista erityisopetusta annetaan muun opetuksen ohella samanaikaisesti, pienryhmissä tai yksilöopetuksena. Kunta vastaa siitä, että koulussa on tarvittavaa erityispedagogista osaamista.

Palvelun toteuttaa

Teuvan kunta

Palvelusta vastaa

Teuvan kunta
Tekstistä vastaa: Teuvan kunta
Päivitetty: 1.9.2020