suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkkalan kunta

Osa-aikainen erityisopetus

  • Palvelu
  • Pirkkala
  • Julkinen palvelu

Perusopetuksen oppilaalla, jolla on vaikeuksia oppimisessaan tai koulunkäynnissään, on oikeus saada osa-aikaista erityisopetusta muun opetuksen ohessa.

Pirkkalassa jokaisella ala- ja yläkoululla toimii yksi tai useampi osa-aikainen erityisopettaja. Osa-aikainen erityisopettaja toimii tiiviissä yhteistyössä luokanopettajan kanssa. Osa-aikainen erityisopetus suunnitellaan aina oppilaan tarpeista lähtien. Se voi tapahtua samanaikaisopetuksena omassa kotiluokassa tai erillisenä opetuksena oppilaan omiin tarpeisiin keskittyen.

Toimi näin

Lisätietoa osa-aikaisesta erityisopetuksesta saa kunkin koulun erityisopettajalta ja rehtorilta sekä Lasten ja nuorten koulutuksessa työskentelevältä Kasvun ja oppimisen tuen koordinaattorilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Osa-aikaista erityisopetusta voivat saada esimerkiksi oppilaat, joilla on kielellisiä tai matemaattisiin taitoihin liittyviä vaikeuksia. Vaikeudet voivat liittyä myös yksittäisiin oppiaineisiin, opiskelutaitoihin, sosiaalisiin taitoihin tai opiskelumotivaatioon.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen oppilailla, joilla on vaikeuksia oppimisessaan tai koulunkäynnissään, on oikeus saada osa-aikaista erityisopetusta muun opetuksen ohessa.

Osa-aikaista erityisopetusta annetaan muun opetuksen ohella samanaikaisesti, pienryhmissä tai yksilöopetuksena. Kunta vastaa siitä, että koulussa on tarvittavaa erityispedagogista osaamista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPirkkalan kunta
Palvelusta vastaaPirkkalan kunta
Alue Pirkkala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pirkkalan kunta
Päivitetty: 16.9.2021