suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lappeenrannan kaupunki

Osa-aikainen erityisopetus

  • Palvelu
  • Lappeenranta
  • Julkinen palvelu

Jokaisessa koulussa työskentelee erityisopettaja, joka antaa osa-aikaista erityisopetusta. Osa-aikaisen erityisopetuksen tavoitteena on vahvistaa oppimisedellytyksiä ja ehkäistä oppimisen ja koulunkäynnin vaikeuksia. Kaikki oppilaat voivat saada osa-aikaista erityisopetusta. Erityisopettaja voi työskennellä oppilaan kanssa joko yksilöllisesti tai ryhmässä. Hän voi myös työskennellä luokassa samana ...

Toimi näin

Saat parhaiten tietoa osa-aikaisesta erityisopetuksesta suoraan koulun erityisopettajalta Wilman kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Osa-aikaista erityisopetusta voivat saada esimerkiksi oppilaat, joilla on kielellisiä tai matemaattisiin taitoihin liittyviä vaikeuksia. Vaikeudet voivat liittyä myös yksittäisiin oppiaineisiin, opiskelutaitoihin, sosiaalisiin taitoihin tai opiskelumotivaatioon.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen oppilailla, joilla on vaikeuksia oppimisessaan tai koulunkäynnissään, on oikeus saada osa-aikaista erityisopetusta muun opetuksen ohessa.

Osa-aikaista erityisopetusta annetaan muun opetuksen ohella samanaikaisesti, pienryhmissä tai yksilöopetuksena. Kunta vastaa siitä, että koulussa on tarvittavaa erityispedagogista osaamista.

Palvelun toteuttaa

Lappeenrannan kaupunki

Palvelusta vastaa

Lappeenrannan kaupunki
Tekstistä vastaa: Lappeenrannan kaupunki
Päivitetty: 5.10.2022