suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lahden kaupunki

Osa-aikainen erityisopetus

  • Palvelu
  • Lahti
  • Julkinen palvelu

Jokaisessa Lahden koulussa on saatavilla osa-aikaista erityisopetusta, jota antaa laaja-alainen erityisopettaja. Osa-aikaista erityisopetusta voidaan antaa osana yleistä, tehostettua tai erityistä tukea. Osa-aikaista erityisopetusta voidaan antaa

•samanaikaisopetuksena luokassa (kaksi tai useampia opettajia työskentelee samassa opetustilassa yhteisten oppilaiden kanssa)

•pienryhmässä

•yksilöllisesti

Oppilaita voidaan ryhmitellä joustavasti koulupäivän aikana. Osa-aikainen erityisopetus järjestetään osana koulupäivää.

Lisätietoa saa oppilaan oman koulun laaja-alaiselta erityisopettajalta.

Toimi näin

Erityisopettaja vastaa osa-aikaisen erityisopetuksen antamisesta. Oppilas tai huoltaja voi olla yhteydessä oppilaan omaan opettajaan tai laaja-alaiseen erityisopettajaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Osa-aikaista erityisopetusta voivat saada esimerkiksi oppilaat, joilla on kielellisiä tai matemaattisiin taitoihin liittyviä vaikeuksia. Vaikeudet voivat liittyä myös yksittäisiin oppiaineisiin, opiskelutaitoihin, sosiaalisiin taitoihin tai opiskelumotivaatioon.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen oppilailla, joilla on vaikeuksia oppimisessaan tai koulunkäynnissään, on oikeus saada osa-aikaista erityisopetusta muun opetuksen ohessa.

Osa-aikaista erityisopetusta annetaan muun opetuksen ohella samanaikaisesti, pienryhmissä tai yksilöopetuksena. Kunta vastaa siitä, että koulussa on tarvittavaa erityispedagogista osaamista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLahden kaupunki
Palvelusta vastaaLahden kaupunki
Alue Lahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lahden kaupunki
Päivitetty: 16.7.2021