suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Juuan kunta

Osa-aikainen erityisopetus

  • Palvelu
  • Juuka
  • Julkinen palvelu

Poikolan koulussa järjestetään erityisopetusta sekä osa-aikaisena että pienluokissa luokkamuotoisena oppilaille, joilla on vaikeuksia oppimisessaan tai koulunkäynnissään.

Osa-aikainen erityisopetus tarkoittaa sitä, että oppilas tai useampi oppilas samanaikaisesti opiskelee erityisopettajan opetuksessa koulun oppituntien aikana tai erityisopettaja toimii luokanopettajan työparina luokassa. Opetus voi olla oppimisvalmiuksia ja -taitoja harjoittavaa ja kuntouttavaa erityisopetusta tai jonkin oppiaineen opiskelua oppilaan omien edellytysten mukaisesti.

Kenelle ja millä ehdoin

Osa-aikaista erityisopetusta voivat saada esimerkiksi oppilaat, joilla on kielellisiä tai matemaattisiin taitoihin liittyviä vaikeuksia. Vaikeudet voivat liittyä myös yksittäisiin oppiaineisiin, opiskelutaitoihin, sosiaalisiin taitoihin tai opiskelumotivaatioon.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen oppilailla, joilla on vaikeuksia oppimisessaan tai koulunkäynnissään, on oikeus saada osa-aikaista erityisopetusta muun opetuksen ohessa.

Osa-aikaista erityisopetusta annetaan muun opetuksen ohella samanaikaisesti, pienryhmissä tai yksilöopetuksena. Kunta vastaa siitä, että koulussa on tarvittavaa erityispedagogista osaamista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJuuan kunta
Palvelusta vastaaJuuan kunta
Alue Juuka
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Juuan kunta
Päivitetty: 1.3.2021