suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Juuan kunta

Osa-aikainen erityisopetus

  • Palvelu
  • Juuka
  • Julkinen palvelu

Poikolan koulussa järjestetään erityisopetusta sekä osa-aikaisena että pienluokissa luokkamuotoisena oppilaille, joilla on vaikeuksia oppimisessaan tai koulunkäynnissään.

Osa-aikainen erityisopetus tarkoittaa sitä, että oppilas tai useampi oppilas samanaikaisesti opiskelee erityisopettajan opetuksessa koulun oppituntien aikana tai erityisopettaja toimii luokanopettajan työparina luokassa. Opetus v ...

Toimi näin

Kenelle ja millä ehdoin

Osa-aikaista erityisopetusta voivat saada esimerkiksi oppilaat, joilla on kielellisiä tai matemaattisiin taitoihin liittyviä vaikeuksia. Vaikeudet voivat liittyä myös yksittäisiin oppiaineisiin, opiskelutaitoihin, sosiaalisiin taitoihin tai opiskelumotivaatioon.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen oppilailla, joilla on vaikeuksia oppimisessaan tai koulunkäynnissään, on oikeus saada osa-aikaista erityisopetusta muun opetuksen ohessa.

Osa-aikaista erityisopetusta annetaan muun opetuksen ohella samanaikaisesti, pienryhmissä tai yksilöopetuksena. Kunta vastaa siitä, että koulussa on tarvittavaa erityispedagogista osaamista.

Palvelun toteuttaa

Juuan kunta

Palvelusta vastaa

Juuan kunta
Tekstistä vastaa: Juuan kunta
Päivitetty: 22.12.2021