suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio: Helsingin kaupunki

Osa-aikainen erityisopetus

  • Palvelu
  • Helsinki
  • Julkinen palvelu
Alue: Helsinki
Palvelun kielet: suomi, ruotsi

Jokaisessa peruskoulussa on laaja-alainen erityisopettaja, joka antaa osa-aikaista erityisopetusta.

Osa-aikaista erityisopetusta voidaan antaa joustavin järjestelyin

- samanaikaisopetuksena (kaksi tai useampia opettajia työskentelee samassa opetustilassa yhteisten oppilaiden kanssa)

- pienryhmässä

- yksilöllisesti

Myös erityisen tuen piirissä olevilla ja valmistavan opetuksen oppilailla on oikeus saada tarvittaessa osa-aikaista erityisopetusta.


Kenelle ja millä ehdoin

Osa-aikaista erityisopetusta voivat saada esimerkiksi oppilaat, joilla on kielellisiä tai matemaattisiin taitoihin liittyviä vaikeuksia. Vaikeudet voivat liittyä myös yksittäisiin oppiaineisiin, opiskelutaitoihin, sosiaalisiin taitoihin tai opiskelumotivaatioon.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen oppilailla, joilla on vaikeuksia oppimisessaan tai koulunkäynnissään, on oikeus saada osa-aikaista erityisopetusta muun opetuksen ohessa.

Osa-aikaista erityisopetusta annetaan muun opetuksen ohella samanaikaisesti, pienryhmissä tai yksilöopetuksena. Kunta vastaa siitä, että koulussa on tarvittavaa erityispedagogista osaamista.


Palvelun toteuttaa: 
Helsingin kaupunki
Yksityinen yritys Töölön Yhteiskoulu Osakeyhtiö 0200376-6 (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Yksityinen yritys Herttoniemen yhteiskoulu - Oy Helsingin yhteiskoulu ja reaalilukio 0201310-4 (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Yksityinen yritys Kulosaaren yhteiskoulun osakeyhtiö 0213552-3 (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Yhdistys Lauttasaaren yhteiskoulun kannatusyhdistys ry 0116665-1 (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Yksityinen yritys Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio - Viipurin Reaalikoulu Oy 0202581-8 (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Yksityinen yritys Helsingin yhteislyseo- Maanviljelyslyseon osakeyhtiö 0119982-4 (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Yksityinen yritys Helsingin Uusi yhteiskoulu Osakeyhtiö 0118027-7 (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Yksityinen yritys Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu - Suomalaisen Yhteiskoulun Osakeyhtiö 0122164-9 (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Yksityinen yritys Helsingin Juutalainen Yhteiskoulu 0201256-6 (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Yksityinen yritys The English School 0276187-4 (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Yhdistys Helsingin saksalainen koulu - Pestalozzi 0201528-1 (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Yksityinen yritys Helsingin Rudolf Steiner -koulu 0202073-4 (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Yhdistys Marjatta-koulu - Hoitopedagogisen Rudolf Steiner-koulun kannatusyhdistys r.y 0116540-5 (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Yhdistys Helsingin Kristillisen koulun kannatusyhdistys 0733447-6 (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Pohjois-Haagan yhteiskoulu (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Oulunkylän yhteiskoulu (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)