suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Ortopedian ja käsikirurgian palvelut

  • Palvelu
  • 13 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tutkimme ja hoidamme tuki- ja liikuntaelinten vammoja ja sairauksia. Hoidamme sinua yksilöllisesti yhteistyössä lääkäreiden, hoitajien, fysioterapeuttien ja toimintaterapeuttien kanssa.

Tavallisimpia tutkimuksia ovat röntgen-, tietokone- ja magneettikuvaukset. Hermojen toimintaa selvitetään ENMG- eli hermoratatutkimuksella.

Tyypillisiä ortopedisiä leikkauksia ovat polven, lonkan ja olkapään tekonivelleikkaukset sekä selkäleikkaukset. Teemme myös neurokirurgisia kaularankaleikkauksia. Käsikirurgiaan kuuluvat käden, ranteen ja kyynärpään leikkausta vaativat vaivat. Leikkaustoiminta on ennalta hyvin suunniteltua.

Tapaturmissa syntyneitä vammoja hoidamme mm. murtumien korjausleikkauksilla ja kipsauksilla.

Hoito toteutuu sairaalamme kirurgian klinikassa, johon kuuluvat kirurgian poliklinikka, LEIKO- eli leikkaukseen kotoa -yksikkö, leikkaus- ja anestesiayksikkö, päiväkirurginen yksikkö ja vuodeosasto.

Päiväkirurgisesti teemme pääsääntöisesti ortopediset ja käsikirurgiset tähystysleikkaukset, jalkaterän ja käden alueen leikkaukset. Potilas saapuu sairaalaan toimenpidepäivän aamuna tai aamupäivällä ja pääsee kotiin seurannan ja kotihoito-ohjauksen jälkeen saman päivän aikana. Osa potilaista yöpyy päiväkirurgian yksikössä ja kotiutuu leikkauksen jälkeisenä aamuna.

Toimi näin

Vakavissa tapaturmissa ota yhteys hätänumeroon 112. Tuki- ja liikuntaelinvaivoissa ota ensisijaisesti yhteyttä oman alueesi terveysasemaan, josta saat tarvittaessa lähetteen erikoissairaanhoitoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Lääkärin ja hoitajan vastaanotolle tarvitset lääkärin lähetteen.

Useimmat tapaturman saaneet potilaat tulevat sairaalaan päivystyksellisesti.

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Palvelusta vastaaSiun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Alue Heinävesi, Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Päivitetty: 24.2.2020