suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pertunmaan kunta

oppilashuolto

  • Palvelu
  • Pertunmaa
  • Julkinen palvelu

Oppilashuolto tarkoittaa hyvän oppimisen, psyykkisen ja fyysisen terveyden sekä sosiaalisen hyvinvoinnin edistämistä ja ylläpitämistä sekä niiden edellytyksiä lisäävää toimintaa. Oppilashuoltotyö kuuluu kaikille kouluyhteisöissä toimiville aikuisille ja sitä tehdään yhdssä oppilaan ja hänen huoltajiensa kanssa.

Pertunmaan molemmilla kouluilla tehdään oppilashuoltoa ja kouluilla on lisäksi yhteinen kunnan oppilashuoltoa kehittävä oppilashuoltoryhmä.

Oppilashuoltoon kuuluu mm. koulukuraattorin ja koulupsykologin palvelut, kouluterveydenhoito .

Oppilashuolto koostuu yksilöllisistä ja yhteisöllisistä palveluista.

Yhteisöllistä oppilashuoltoa ovat mm. kiusaamiseen, häirintään ja väkivaltaan puuttumineen ja ennaltaehkäisy, oppilaan ohjaus, poissaolojen seuranta ja niihin puuttuminen, järjestyssäännöt, kouluympäristön terveydestä ja turvallisuudesta huolehtiminen.

Yksilöllinen oppilashuolto sisältää mm. tukipalveluita erityisopettajalta, terveydenhoitajalta, koulupsykologilta tai koulukuraattorilta. Palvelut ovat oppilaan henkilökohtainen oikeus ja ne toteutetaan yhteistyössä oppilaan ja hänen huoltajiensa kanssa.

Toimi näin

Vanhemmat voivat ottaa yhteyttä koulun henkilökuntaan jos on syntynyt huoli oppilaan koulunkäynnistä. Perheen ja oppilashuollon palveluiden välinen yhteistyö kannattaa aloittaa varhaisessa vaiheessa, kun huoli on pieni. Oppilaan oma opettajan ja tarvittaessa erityisopettajan tai oppilaanohjaajan kanssa neuvotellen suunnitellaan mahdolliset yksilölliset tukitoimet.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPertunmaan kunta
Palvelusta vastaaPertunmaan kunta
Alue Pertunmaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pertunmaan kunta
Päivitetty: 17.2.2020