suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Oppilaanohjaus

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Sodankylän kunta
Alue: Sodankylä
Palvelun kieli: suomi

Oppilaanohjauksessa pohditaan oppimiseen, jatkokoulutukseen ja muihin elämänvalintoihin liittyviä kysymyksiä. Tavoitteena on tukea nuorta päätöksenteossa ja ohjata realististen jatkosuunnitelmien tekemisessä. Oppilaanohjausta toteutetaan sekä luokkamuotoisena että henkilökohtaisena ohjauksena. Tarvittaessa opinto-ohjaaja voi keskustella myös vanhempien kanssa.

Sodankylän peruskouluissa ja lukiossa toimii kaksi opinto-ohjaajaa.


Toimi näin

Opinto-ohjaajan voit ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla. Opinto-ohjaajaan voivat ottaa yhteyttä myös huoltajat.

Päivi Hautala

040 8465 065

paivi.hautala(at)sodankyla.fi


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen oppilailla on oikeus oppilaanohjaukseen. Opinto-ohjaajan ohella jokaisen opettajan tehtäviin kuuluu ohjata oppilasta opiskelussa ja oppimistaidoissa ja ehkäistä opiskeluun liittyviä ongelmia ennalta.

Oppilaanohjaus tarkoittaa myös oppilaan itseluottamuksen, persoonallisuuden kasvun, kehityksen ja osallisuuden tukemista. Ohjaus on erityisen tärkeää koulunkäynnin nivelvaiheissa eli siirryttäessä koulusta toiseen.

Alakoulussa oppilaanohjausta toteutetaan yleensä muun opetuksen ja toiminnan yhteydessä. Yläkoulussa oppilailla on oppilaanohjaustunteja, joilla käsitellään opiskelutaitojen ja itsetuntemuksen lisäksi jatko-opintomahdollisuuksia, ammatteja ja työelämää. Jokainen oppilas saa myös henkilökohtaista neuvontaa yksin tai pienryhmässä.


Palvelun toteuttaa: 
Sodankylän kunta