suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Opiskeluterveydenhuolto

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Opiskeluterveydenhuolto huolehtii kokonaisvaltaisesti Tampereella sijaitsevien oppilaitosten opiskelijoiden terveydestä.

Toimi näin

Terveydenhoitajalle ja lääkärille on varattava aika etukäteen. Löydät oikean puhelinnumeron valitsemalla Tampereen opiskeluterveydenhuollon verkkosivuila oman oppilaitoksesi ja linjasi.

Kenelle ja millä ehdoin

Olet oikeutettu opiskeluterveydenhuollon palveluihin, jos opiskelet vähintään kaksi kuukautta päätoimisesti ammattikorkeakoulussa, toisen asteen ammatillisessa oppilaitoksessa, ammatillisessa aikuiskoulutuksessa tai lukiossa. Opiskeluterveydenhuollon palvelut eivät koske oppisopimusopiskelijoita.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukioiden, ammatillisten oppilaitosten ja ammattikorkeakoulujen opiskelijoilla on oikeus opiskeluterveydenhuollon palveluihin sen kunnan alueella, jossa oppilaitos sijaitsee. Opiskeluterveydenhuoltoon kuuluu myös opiskelijan työssäoppimisen ja työharjoittelun aikainen terveydenhuolto.

Opiskelijoiden terveydenhuolto voidaan kunnan suostumuksella järjestää myös muulla Valviran hyväksymällä tavalla, kuten Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) kautta.

Opiskeluterveydenhuoltoon sisältyy toisella asteella kaksi määräaikaista terveystarkastusta. Kaikille opiskelijoille tarjotaan terveystarkastuksia ja -palveluita tarpeen mukaan. Palvelua saa myös mielenterveys- ja päihdekysymyksissä, seksuaaliterveydessä ja suun terveydenhuollossa.

Perustiedot

Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Alue Orivesi, Tampere
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 29.5.2019