suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Opiskeluterveydenhuolto

  • Palvelu
  • Tampere
  • Julkinen palvelu

Olet oikeutettu Tampereen kaupungin opiskeluterveydenhuollon palveluihin, jos opiskelet Tampereella sijaitsevassa toisen asteen ammatillisessa oppilaitoksessa ja lukiossa vähintään kaksi kuukautta. Palvelut kuuluvat myös sinulle, joka opiskelet ammatilliseen koulutukseen, työhön tai itsenäiseen elämään valmentavassa koulutuksessa. Lisäksi palvelut kuuluvat tietyin edellytyksin korkea-asteen vaihto-opiskelijoille.

Opiskeluterveydenhuollon tehtävinä on

  • edistää opiskeluympäristö terveellisyyttä ja turvallisuutta sekä opiskeluyhteisön hyvinvointia
  • edistää ja seurata opiskelijoiden terveyttä ja opiskelukykyä
  • järjestää terveyden- ja sairaanhoitopalveluja opiskelijoille mukaan lukien mielenterveys- ja päihdetyö, seksuaaliterveyden edistäminen
  • tunnistamalla varhain opiskelijan erityisen tuen tai tutkimuksen tarve, tukemalla opiskelijaa sekä tarvittaessa ohjaamalla jatkotutkimuksiin ja -hoitoon

Opiskeluterveydenhuollon palveluja tarjotaan useassa toimipisteessä. Tullinkulman toimipiste palvelee suurinta osaa opiskelijoista ja toimii ajanvarauksella. Etätoimipisteitä on lukioilla, Tredussa Hepolamminkadulla ja Santalahdentiellä ja Takk:n Nirvan toimipisteessä.

Suun terveydenhuolto kuuluu myös opiskeluterveydenhuollon palveluihin, mutta palvelut järjestää Tampereen kaupungin suun terveydenhuolto.

Toimi näin

Tiedon, missä oppilaitoksesi opiskeluterveydenhuolto sijaitsee, sekä yhteystiedot ja yhteydenottotavat löydät verkkosivuilta osoitteesta www.tampere.fi/opiskeluterveys.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Tampere
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 3.6.2021