suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sipoon kunta

Opiskeluterveydenhuolto

  • Palvelu
  • Sipoo
  • Julkinen palvelu

Opiskeluterveydenhuolto sisältää opiskelijan terveyden- ja sairaanhoitopalvelut, jotka järjestetään yhtenäisenä kokonaisuutena. Terveydenhoitaja vastaa opiskelijoiden terveystarkastuksista yhteistyössä lääkärin kanssa, opiskelijakohtaisesta yhteistyöstä huoltajien ja vastuuohjaajien kanssa, opiskelijoiden ohjaamisesta mahdollisiin lääkärin jatkotutkimuksiin sekä ensiavusta ja siihen liittyvästä hoitotyöstä omassa toimipisteessään.

Sipoon kunnassa opiskeluterveydenhuoltoa on tarjolla Sipoon lukion, Sibbo gymnasiumin ja Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keudan opiskelijoille.

Voit tulla terveydenhoitajan vastaanotolle esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

  • Jos oma terveys tai jaksaminen huolestuttaa
  • Tapaturman sattuessa koulussa tai koulumatkalla
  • Seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa
  • Tarvitessasi terveystarkastuksen ajokorttia varten
  • Kutsuntaikäisen nuoren tulee käydä ennakkoterveystarkastuksessa ennen syksyllä järjestettäviä kutsuntoja. Tarkastus on maksuton. Ajanvarauksen voit tehdä sen jälkeen, kun olet saanut saanut kutsuntakirjeen. Kutsuntatarkastukset järjestetään opiskeluterveydenhuollon kautta.

Uudet opiskelijat käyvät terveystarkastuksessa ensimmäisen lukuvuoden aikana.

Toimi näin

Sipoon lukion ja Keudan terveydenhoitaja on tavattavissa Sipoon Enterissä, Sibbo gymnasiumin terveydenhoitaja lukion tiloissa. Ajan voit varata puhelimitse, Wilman tai sähköpostin kautta tai tulemalla paikan päälle.

Opiskelijat voivat tulla terveydenhoitajan vastaanotolle ilman ajanvarausta lukuvuoden alussa ilmoitettavana aikana, muina aikoina mielellään ajanvarauksella. Myös huoltajat voivat olla yhteydessä terveydenhoitajaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukioiden, ammatillisten oppilaitosten ja korkeakoulujen opiskelijoilla on oikeus opiskeluterveydenhuollon palveluihin sen kunnan alueella, jossa oppilaitos sijaitsee. Opiskeluterveydenhuoltoon kuuluu myös opiskelijan työssäoppimisen ja työharjoittelun aikainen terveydenhuolto.

Opiskelijoiden terveydenhuolto voidaan järjestää myös muulla tavalla, kuten Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) kautta.

Opiskeluterveydenhuoltoon sisältyy toisella asteella kaksi määräaikaista terveystarkastusta. Kaikille opiskelijoille tarjotaan terveystarkastuksia ja -palveluita tarpeen mukaan. Palvelua saa myös mielenterveys- ja päihdekysymyksissä, seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa ja suun terveydenhuollossa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSipoon kunta
Palvelusta vastaaSipoon kunta
Alue Sipoo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Sipoon kunta
Päivitetty: 22.9.2021