suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Opiskeluterveydenhuolto

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Kun aloitat opiskelusi Oulussa sijaitsevien ammattikorkeakoulujen, ammatillisten oppilaitosten ja ammatillista aikuiskoulutuksen opiskelijana, sinulle on tarkoitettu Oulun kaupungin opiskeluterveydenhuollon palvelut. Kuulut opiskeluterveydenhuollon piiriin myös työssäoppimisen ja työharjoittelun aikana.

Opiskeluterveydenhuolto tarjoaa sinulle maksutonta terveydenhoitoa. Voit olla yhteydessä opiskeluhuollon terveydenhoitajaasi myös mielenterveys-, päihde- ja seksuaaliterveysasioissa. Terveydenhoitajasi tekee tarvittaessa kanssasi yhteistyötä oppilaitoksen opiskeluhuoltohenkilöstön ja muiden tahojen kanssa.

Myös opiskeluympäristösi terveellisyys ja turvallisuus sekä opiskeluyhteisösi hyvinvoinnista huolehtiminen sisältyy opiskeluterveydenhuollon keskeisiin tehtäväalueisiin.

Toimi näin

Tavoitat terveydenhoitajan helpoiten puhelimitse.

Voit mennä terveydenhoitajan luokse keskustelemaan mieltäsi painavissa asioissa.

Sairaanhoitopalvelut saat hyvinvointikeskuksen akuuttivastaanotolta ilman ajanvarausta.

Kenelle ja millä ehdoin

Opiskelu on päätoimista ja kestää vähintään kaksi kuukautta.

Palvelu on maksuton.

Lääkärin sairaanhoitokäynnistä peritään 18 vuotta täyttäneeltä terveyskeskusmaksu kolmelta ensimmäiseltä käynniltä kalenterivuodessa. Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä ajasta peritään 15v täyttäneeltä sakkomaksu. Ajan peruminen on tehtävä vähintään 1 vuorokausi ennen vastaanottoaikaa.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukioiden, ammatillisten oppilaitosten ja korkeakoulujen opiskelijoilla on oikeus opiskeluterveydenhuollon palveluihin sen kunnan alueella, jossa oppilaitos sijaitsee. Opiskeluterveydenhuoltoon kuuluu myös opiskelijan työssäoppimisen ja työharjoittelun aikainen terveydenhuolto.

Opiskelijoiden terveydenhuolto voidaan järjestää myös muulla tavalla, kuten Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) kautta.

Opiskeluterveydenhuoltoon sisältyy toisella asteella kaksi määräaikaista terveystarkastusta. Kaikille opiskelijoille tarjotaan terveystarkastuksia ja -palveluita tarpeen mukaan. Palvelua saa myös mielenterveys- ja päihdekysymyksissä, seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa ja suun terveydenhuollossa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 23.9.2021