suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Liedon kunta

Opiskeluterveydenhuolto, Lieto

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Opiskeluterveydenhuolto kattaa tasapuolisesti toiminta-alueemme oppilaitokset. Oppilaitoksilla on oma nimetty terveydenhoitaja ja lääkäri. Tarkempia tietoja löytyy kunnan nettisivuilta. Opiskeluterveydenhuoltoon kuuluu lakisääteisten terveystarkastusten lisäksi myös sairaanhoito. Sairaanhoito pyritään mahdollisuuksien mukaan toteuttamaan oppilaitoksien tiloissa ja samojen ihmisten toimesta, jotka huolehtivat opiskeluterveydenhuollosta. Mikäli tämä ei ole mahdollista, ohjataan kunnan muiden sairaanhoitopalveluiden piiriin. Yli 18 -vuotiaille sairaanhoitokäynnit ovat maksullisia.

Toimi näin

Tarkempia tietoja löytyy kunnan nettisivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Ammattiopiston ja lukion opiskelijoille

Tausta ja lainsäädäntö

Lukioiden, ammatillisten oppilaitosten ja korkeakoulujen opiskelijoilla on oikeus opiskeluterveydenhuollon palveluihin sen kunnan alueella, jossa oppilaitos sijaitsee. Opiskeluterveydenhuoltoon kuuluu myös opiskelijan työssäoppimisen ja työharjoittelun aikainen terveydenhuolto.

Opiskelijoiden terveydenhuolto voidaan järjestää myös muulla tavalla, kuten Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) kautta.

Opiskeluterveydenhuoltoon sisältyy toisella asteella kaksi määräaikaista terveystarkastusta. Kaikille opiskelijoille tarjotaan terveystarkastuksia ja -palveluita tarpeen mukaan. Palvelua saa myös mielenterveys- ja päihdekysymyksissä, seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa ja suun terveydenhuollossa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLiedon kunta
Palvelusta vastaaLiedon kunta
Alue Koski Tl, Lieto, Marttila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Liedon kunta
Päivitetty: 4.9.2019