suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Opiskeluterveydenhuollon terveyskysely

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Opiskelijan terveystarkastuksen tarve ja kiireellisyys selvitetään opintojen alussa täytettävällä terveyskyselyllä ja aiempiin terveystietoihin perehtymällä. Opiskelijat saavat terveyskyselylomakkeen täytettäväksi opiskelupaikan varmistuttua tai opintojen alettua. Terveyskyselyssä selvitetään opiskelijan terveydentilaa, terveyskäyttäytymistä sekä opiskeluun ja ihmissuhteisiin liittyviä asioita. Terveyskyselyn tuloksen avulla voidaan arvioida terveystarkastukseen kutsumisen kiireellisyys.

Kyselyssä kartoitetaan erityisesti sellaisia mielenterveysongelmia, jotka voivat johtaa syrjäytymiseen ja varhaiseen eläkkeelle joutumiseen. Vakavan masennuksen, vetäytymisen ja ajatushäiriöiden havaitseminen on tärkeätä. Mahdollinen kiusaaminen tunnistetaan ja siihen puututaan.

Terveyskyselyn tehtävänä on myös suunnata opiskelija pohtimaan monipuolisesti terveyteensä liittyviä tekijöitä ja auttaa opiskelijaa havaitsemaan omat mahdollisuutensa terveytensä ja hyvinvointinsa edistämisessä. Kysely tarjoaa opiskelijalle helpon mahdollisuuden hakea tukea terveydenhuollon ammattihenkilöltä.

Kenelle ja millä ehdoin

Kysely on tarkoitettu vantaalaisille opiskelijoille.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 21.10.2021