suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio: SoTe ky/Perusturvaliikelaitos Saarikka

Opiskeluterveydenhuollon palvelut

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu
Alue: Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Saarijärvi
Palvelun kieli: suomi

Palvelulla ylläpidetään ja edistetään opiskelijoiden hyvinvointia, opiskeluympäristön terveellisyyttä ja turvallisuutta järjestämällä järjestämällä terveyden- ja sairaanhoitopalveluja opiskelijoille.

Opiskelijalle järjestetään ensimmäisenä opiskeluvuonna terveydenhoitajan tarkastus ja ensimmäisenä tai toisena vuotena lääkärintarkastus. Terveystarkastukseen varataan aikaa 30 min ja laajan tarkastukseen 90 min


Kenelle ja millä ehdoin

Opiskeluterveydenhuolto on tarkoitettu kunnan alueella sijaitsevien oppilaitosten opiskelijoille heidän kotipaikastaan riippumatta

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Lukioiden, ammatillisten oppilaitosten ja ammattikorkeakoulujen opiskelijoilla on oikeus opiskeluterveydenhuollon palveluihin sen kunnan alueella, jossa oppilaitos sijaitsee. Opiskeluterveydenhuoltoon kuuluu myös opiskelijan työssäoppimisen ja työharjoittelun aikainen terveydenhuolto.

Opiskelijoiden terveydenhuolto voidaan kunnan suostumuksella järjestää myös muulla Valviran hyväksymällä tavalla, kuten Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) kautta.

Opiskeluterveydenhuoltoon sisältyy toisella asteella kaksi määräaikaista terveystarkastusta. Kaikille opiskelijoille tarjotaan terveystarkastuksia ja -palveluita tarpeen mukaan. Palvelua saa myös mielenterveys- ja päihdekysymyksissä, seksuaaliterveydessä ja suun terveydenhuollossa.


Palvelun toteuttaa: 
SoTe ky/Perusturvaliikelaitos Saarikka