suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siilinjärven kunta

Opiskeluterveydenhuollon palvelut

  • Palvelu
  • Siilinjärvi
  • Julkinen palvelu

Siilinjärven kunnan opiskeluterveydenhuollossa (lukiossa ja ammatillisen toisen asteen oppilaitoksissa) haluamme tukea opiskelijan terveyttä ja hyvinvointia. Opiskeluterveydenhuollon palveluihin on oikeus kaikilla, jotka opiskelevat päätoimisesti vähintään kahden kuukauden ajan ja jotka ovat oikeutettuja opintotukeen. Opiskeluterveydenhuollosta voit saada terveyden- ja sairaanhoitopalveluja.

Opiskeluterveydenhuollossa toimivat opiskeluterveydenhoitajat ja lääkärit. Luvallasi teemme myös tarvittaessa yhteistyötä kuraattorin ja psykologin kanssa sinun hyvinvointisi edistämiseksi.

Opiskelijat kutsutaan säännöllisiin terveystarkastuksiin. Terveydenhoitaja toimii oppilaitoksissa tiettyinä viikonpäivinä, jolloin opiskelijat voivat myös itse hakeutua terveydenhoitajan vastaanotolle ilman ajanvarausta. Opiskelija voi hakeutua terveydenhoitajan vastaanotolle esimerkiksi terveyteen, opiskelukykyyn, mielenterveyteen, päihdeongelmiin, raskauden ehkäisyyn ja muuhun seksuaaliterveyteen sekä rokotuksiin liittyvissä asioissa.

Terveydenhoitajien ja lääkäreiden oppilaitoskohtaiset vastaanottoajat ovat oppilaitosten tiedotteissa.

Siilinjärven oppilaitokset:

Siilinjärven lukio

Ingmanedu kulttuurialan ammattiopisto

Savon ammattiopisto, Toivalan kampus ja Rissalan lentokoneala

Ylä-Savon ammattiopisto, maarakennus Toivala

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukioiden, ammatillisten oppilaitosten ja korkeakoulujen opiskelijoilla on oikeus opiskeluterveydenhuollon palveluihin sen kunnan alueella, jossa oppilaitos sijaitsee. Opiskeluterveydenhuoltoon kuuluu myös opiskelijan työssäoppimisen ja työharjoittelun aikainen terveydenhuolto.

Opiskelijoiden terveydenhuolto voidaan järjestää myös muulla tavalla, kuten Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) kautta.

Opiskeluterveydenhuoltoon sisältyy toisella asteella kaksi määräaikaista terveystarkastusta. Kaikille opiskelijoille tarjotaan terveystarkastuksia ja -palveluita tarpeen mukaan. Palvelua saa myös mielenterveys- ja päihdekysymyksissä, seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa ja suun terveydenhuollossa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiilinjärven kunta
Palvelusta vastaaSiilinjärven kunta
Alue Siilinjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Siilinjärven kunta
Päivitetty: 9.6.2020