suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Säkylän kunta

Opiskeluterveydenhuollon palvelut

  • Palvelu
  • Säkylä
  • Julkinen palvelu

Opiskeluterveydenhuoltopalveluissa edistämme opiskelijoiden terveyttä ja hyvinvointia.

Opiskeluterveydenhuolto koskee kaikkia lukio-opiskelijoita. Terveystarkastukset teemme ensimmäisen ja toisen vuosikurssin opiskelijoille, joista jälkimmäinen on laajennettu terveystarkastus.

Kutsunnanalaisille säkyläläisille pojille teemme kutsuntaikäisten ennakkoterveystarkastukset lukion laajennetun terveystarkastuksen yhteydessä.

Terveystarkastusten tai terveyskyselyn lisäksi opiskeluterveydenhuoltoon sisältyvät sairaanhoitopalvelut.

Toimi näin

Voit olla yhteydessä opiskeluterveydenhuoltoon kaikissa hyvinvointiin sekä fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen liittyvissä asioissa.

Tarvittaessa opiskeluterveydenhuollosta ohjaamme sinut eteenpäin tutkimuksiin tai saamaan apua ja hoitoa muista palveluista.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukioiden, ammatillisten oppilaitosten ja korkeakoulujen opiskelijoilla on oikeus opiskeluterveydenhuollon palveluihin sen kunnan alueella, jossa oppilaitos sijaitsee. Opiskeluterveydenhuoltoon kuuluu myös opiskelijan työssäoppimisen ja työharjoittelun aikainen terveydenhuolto.

Opiskelijoiden terveydenhuolto voidaan järjestää myös muulla tavalla, kuten Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) kautta.

Opiskeluterveydenhuoltoon sisältyy toisella asteella kaksi määräaikaista terveystarkastusta. Kaikille opiskelijoille tarjotaan terveystarkastuksia ja -palveluita tarpeen mukaan. Palvelua saa myös mielenterveys- ja päihdekysymyksissä, seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa ja suun terveydenhuollossa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSäkylän kunta
Palvelusta vastaaSäkylän kunta
Alue Säkylä
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Säkylän kunta
Päivitetty: 7.5.2020