suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Opiskeluterveydenhuollon palvelut

 • Palvelu
 • Rovaniemi
 • Julkinen palvelu

Rovaniemen kaupungin Opiskeluterveydenhuollon palvelut on tarkoitettu lukiolaisille, toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa opiskeleville ja ammattikorkeakoululaisille.

Opiskeluterveydenhuollon palvelut.

 • terveystarkastukset
 • seksuaaliterveyden edistäminen, raskauden ehkäisyyn ja jälkiehkäisyyn liittyvät asiat.
 • terveydenhoitajan avovastaanotto
 • lääkärinvastaanotto
 • rokotukset
 • matkailuun liittyvä terveysneuvonta
 • mielenterveys- tai päihdeasiat
 • nettivastaanotto

Opiskeluterveydenhuollossa edistetään opiskelijoiden terveyttä, opiskelukykyä ja hyvinvointia.

Opiskeluympäristön terveellisyyden ja turvallisuuden tarkastukset tehdään määräajoin.

Lisäksi opiskelijalle tarjotaan tarvittaessa erityisen tuen ja tutkimustentarpeen mukaista palvelua ja ohjataan jatkotutkimuksiin tai -hoitoon.

Toimi näin

Voit hakeutua oma-aloitteisesti terveydenhoitajan vastaanotolle kun tarvitset apua terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa tai sairastuessasi.

Opiskelijat kutsutaan ensimmäisenä opiskeluvuotena terveydenhoitajan tarkastukseen ja toisena opiskeluvuotena tarjotaan lääkärintarkastusta.

Opiskeluterveydenhuollon puhelinpalvelu on avoinna arkisin maanantaista torstaihin klo 8-16 ja perjantaisin 8-14.

Avovastaanotto on auki ilman ajanvarausta arkisin maanantaista perjantaihin klo 8-9 Pohjolankadun yksikössä.

Kenelle ja millä ehdoin

Opiskeluterveydenhuollon palvelut järjestetään kunnassa sijaitsevien lukioiden, toisen asteen oppilaitosten ja ammattikorkeakoulun opiskelijoille riippumatta heidän asuinkunnastaan ja palvelut ovat käytettävissä myös työharjoittelun aikana.

Terveydenhoitajan terveystarkastukset sekä muut ennaltaehkäisevät palvelut ovat maksuttomia. Sairaanhoidollisista lääkärikäynneistä peritään terveyskeskusmaksu yli 18-vuotiailta. Yli 15-vuotiailta asiakkailta perimme peruuttamattomasta lääkärikäynnistä 51,40 euron suuruisen maksun.

Palvelu on maksullinen.

Terveydenhoitajan terveystarkastukset sekä muut ennaltaehkäisevät palvelut ovat maksuttomia, sairaanhoidollisista lääkärikäynneistä peritään terveyskeskusmaksu yli 18-vuotiailta.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukioiden, ammatillisten oppilaitosten ja korkeakoulujen opiskelijoilla on oikeus opiskeluterveydenhuollon palveluihin sen kunnan alueella, jossa oppilaitos sijaitsee. Opiskeluterveydenhuoltoon kuuluu myös opiskelijan työssäoppimisen ja työharjoittelun aikainen terveydenhuolto.

Opiskelijoiden terveydenhuolto voidaan järjestää myös muulla tavalla, kuten Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) kautta.

Opiskeluterveydenhuoltoon sisältyy toisella asteella kaksi määräaikaista terveystarkastusta. Kaikille opiskelijoille tarjotaan terveystarkastuksia ja -palveluita tarpeen mukaan. Palvelua saa myös mielenterveys- ja päihdekysymyksissä, seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa ja suun terveydenhuollossa.

Valtioneuvoston asetus neuvolatoiminnasta, koulu- ja opiskeluterveydenhuollosta sekä lasten ja nuorten ehkäisevästä suun terveydenhuollosta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRovaniemen kaupunki
Palvelusta vastaaRovaniemen kaupunki
Alue Rovaniemi
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 23.3.2020