suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rauman kaupunki

Opiskeluterveydenhuollon palvelut

  • Palvelu
  • Rauma
  • Julkinen palvelu

Opiskeluterveydenhuoltoon ovat Raumalla oikeutettuja lukion sekä toisen asteen opiskelijat kotikunnastaan riippumatta, mikäli he opiskelevat Kelan opintotukeen oikeuttavassa koulutuksessa ja opiskelu on päätoimista. Oppisopimuskoulutuksessa opiskelevat eivät kuulu opiskeluterveydenhuollon piiriin.

Ammattikorkeakoulujen sekä opettajankoulutuslaitoksen opiskelijoiden opiskeluterveydenhuollon palvelut tuottaa YTHS eli Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö.

Opiskeluterveydenhuollon tavoitteena on opiskelijoiden terveyden edistäminen, terveen kasvun ja opiskelun tukeminen sekä koko oppilaitosyhteisön hyvinvointi. Fyysisen terveyden rinnalla tuetaan opiskelijan psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukioiden, ammatillisten oppilaitosten ja korkeakoulujen opiskelijoilla on oikeus opiskeluterveydenhuollon palveluihin sen kunnan alueella, jossa oppilaitos sijaitsee. Opiskeluterveydenhuoltoon kuuluu myös opiskelijan työssäoppimisen ja työharjoittelun aikainen terveydenhuolto.

Opiskelijoiden terveydenhuolto voidaan järjestää myös muulla tavalla, kuten Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) kautta.

Opiskeluterveydenhuoltoon sisältyy toisella asteella kaksi määräaikaista terveystarkastusta. Kaikille opiskelijoille tarjotaan terveystarkastuksia ja -palveluita tarpeen mukaan. Palvelua saa myös mielenterveys- ja päihdekysymyksissä, seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa ja suun terveydenhuollossa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRauman kaupunki
Palvelusta vastaaRauman kaupunki
Alue Rauma
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Rauman kaupunki
Päivitetty: 22.6.2021