suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porin perusturva

Opiskeluterveydenhuollon palvelut

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Opiskeluterveydenhuolto tarjoaa suunnitelmallista palvelua Porin perusturvan yhteistoiminta-alueella (Pori, Merikarvia, Ulvila) sijaitseville lukioiden, ammatillisten peruskoulutusta antavien oppilaitosten, korkeakoulujen sekä yliopisto-opiskelijoiden opiskelijoille heidän kotipaikastaan riippumatta.

Opiskeluterveydenhuolto seuraa ja edistää opiskelijoiden terveyttä, hyvinvointia, opiskeluympäristön terveellisyyttä ja turvallisuutta sekä opiskeluyhteisön hyvinvointia. Toiminta muodostuu yhteistyöstä terveydenhuollon, oppilaitosten ja opiskelijajärjestöjen kanssa.

Opiskeluterveydenhuollon palvelut koostuvat terveyden- ja sairaanhoitopalveluista mukaan lukien mielenterveys- ja päihdetyö, seksuaaliterveyden edistäminen ja suun terveydenhuolto sekä opiskeluympäristön terveellisyyden, turvallisuuden ja opiskeluyhteisön hyvinvoinnin edistäminen.

Toimi näin

Opiskeluterveydenhuollon osastonhoitajan tavoitat puhelimitse numerosta 044 701 7070. Opiskeluterveydenhoitajien yhteystiedot löytyvät Porin perusturvan verkkosivuilta sekä oppilaitosten verkkosivuilta. Lisätietoa voit kysyä myös oppilaitoksista.

Kenelle ja millä ehdoin

Opiskeluterveydenhuolto on tarkoitettu alueella sijaitsevien oppilaitosten opiskelijoille, jotka opiskelevat opintotukilain mukaiseen opintotukeen oikeuttavassa koulutuksessa. Opintotukea myönnetään, kun opinnot kestävät yhtäjaksoisesti vähintään kaksi kuukautta. Opiskeluterveydenhuollon opas rajaa ohjeistuksen koskemaan pääsääntöisesti nuoria ja nuoria aikuisia opiskelijoita.

Palvelu on maksullinen.

Opiskeluterveydenhuolto on maksutonta alle 18-vuotiaille. Sen jälkeen maksu määräytyy asiakasmaksulain mukaisesti osassa palveluja. Terveystarkastukset ovat maksuttomia kaikille.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukioiden, ammatillisten oppilaitosten ja korkeakoulujen opiskelijoilla on oikeus opiskeluterveydenhuollon palveluihin sen kunnan alueella, jossa oppilaitos sijaitsee. Opiskeluterveydenhuoltoon kuuluu myös opiskelijan työssäoppimisen ja työharjoittelun aikainen terveydenhuolto.

Opiskelijoiden terveydenhuolto voidaan järjestää myös muulla tavalla, kuten Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) kautta.

Opiskeluterveydenhuoltoon sisältyy toisella asteella kaksi määräaikaista terveystarkastusta. Kaikille opiskelijoille tarjotaan terveystarkastuksia ja -palveluita tarpeen mukaan. Palvelua saa myös mielenterveys- ja päihdekysymyksissä, seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa ja suun terveydenhuollossa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPorin perusturva
Muut vastuuorganisaatiotPorin kaupunki
Palvelusta vastaaPorin perusturva
Alue Merikarvia, Pori, Ulvila
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Porin perusturva
Päivitetty: 1.8.2019