suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nokian kaupunki

Opiskeluterveydenhuollon palvelut

  • Palvelu
  • Nokia
  • Julkinen palvelu

Kun aloitat opiskelusi Nokialla lukiossa tai ammattikoulussa, siirryt opiskeluterveydenhuollon palveluiden piiriin.

Opiskeluterveydenhuolto tarjoaa sinulle maksutonta terveyden- ja sairaudenhoitoa oppilaitoksen tiloissa. Voit olla yhteydessä opiskeluhuollon terveydenhoitajaasi myös mielenterveys-, päihde- ja seksuaaliterveysasioissa. Terveydenhoitajasi tekee tarvittaessa yhteistyötä oppilaitoksen opiskeluhuoltohenkilöstön ja muiden tahojen kanssa.

Terveydenhoitajasi järjestää myös avointa vastaanottoa, jonne voit hakeutua itsenäisesti mieltäsi painavissa asioissa.

Toimi näin

Oppilaitosten terveydenhoitajat työskentelevät toimipisteissä virka-aikana. Terveydenhoitajat tavoitat helpoiten puhelimitse tai Wilma-viestin välityksellä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu ammattikoulun ja lukion opiskelijoille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukioiden, ammatillisten oppilaitosten ja korkeakoulujen opiskelijoilla on oikeus opiskeluterveydenhuollon palveluihin sen kunnan alueella, jossa oppilaitos sijaitsee. Opiskeluterveydenhuoltoon kuuluu myös opiskelijan työssäoppimisen ja työharjoittelun aikainen terveydenhuolto.

Opiskelijoiden terveydenhuolto voidaan järjestää myös muulla tavalla, kuten Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) kautta.

Opiskeluterveydenhuoltoon sisältyy toisella asteella kaksi määräaikaista terveystarkastusta. Kaikille opiskelijoille tarjotaan terveystarkastuksia ja -palveluita tarpeen mukaan. Palvelua saa myös mielenterveys- ja päihdekysymyksissä, seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa ja suun terveydenhuollossa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNokian kaupunki
Palvelusta vastaaNokian kaupunki
Alue Nokia
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Nokian kaupunki
Päivitetty: 16.1.2020