suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Naantalin kaupunki

Opiskeluterveydenhuollon palvelut

  • Palvelu
  • Naantali
  • Julkinen palvelu

Opiskeluterveydenhuolto seuraa kokonaisvaltaista hyvinvointiasi ja opiskelukykyisyyttäsi sekä edistää tulevaa työkykyäsi. Terveydenhoitaja kutsuu sinut terveystarkastukseen ensimmäisen opiskeluvuoden aikana. Toisena opiskeluvuonna opiskeluterveydenhuollon lääkäri tekee tytöille terveystarkastuksen ja pojille puolestaan järjestetään asevelvollisen kutsuntatarkastukset terveyskeskuksessa.

Kaikille opiskelijoille tarjotaan terveystarkastuksia ja -palveluita tarpeen mukaan. Palvelua saa myös mielenterveys- ja päihdekysymyksissä. Tarkastuksessa kiinnitetään huomiota terveyteesi, hyvinvointiisi, elämäntilanteeseesi ja opiskelumotivaatioosi sekä sinua ohjataan terveyttä edistävissä valinnoissasi.

Erityistä tukea tarvitsevat opiskelijat pyritään tunnistamaan varhain. Tuen järjestämisessä tehdään yhteistyötä huoltajien, muun opiskelijahuollon, opettajien tai hoitotahojen kanssa. Kouluterveydenhuolto tukee opiskelijaa omalta osaltaan yhdessä tehdyn suunnitelman mukaisesti. Opiskelijoille kuuluvat myös opiskeluun vaikuttavien sairauksien sairaanhoitopalvelut.

Toimi näin

Ota yhteyttä Naantalin lukion terveydenhoitajaan opiskeluterveydenhuoltoon liittyvissä asioissa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukioiden, ammatillisten oppilaitosten ja korkeakoulujen opiskelijoilla on oikeus opiskeluterveydenhuollon palveluihin sen kunnan alueella, jossa oppilaitos sijaitsee. Opiskeluterveydenhuoltoon kuuluu myös opiskelijan työssäoppimisen ja työharjoittelun aikainen terveydenhuolto.

Opiskelijoiden terveydenhuolto voidaan järjestää myös muulla tavalla, kuten Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) kautta.

Opiskeluterveydenhuoltoon sisältyy toisella asteella kaksi määräaikaista terveystarkastusta. Kaikille opiskelijoille tarjotaan terveystarkastuksia ja -palveluita tarpeen mukaan. Palvelua saa myös mielenterveys- ja päihdekysymyksissä, seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa ja suun terveydenhuollossa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNaantalin kaupunki
Palvelusta vastaaNaantalin kaupunki
Alue Naantali
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Naantalin kaupunki
Päivitetty: 24.9.2020