suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Naantalin kaupunki

Opiskeluterveydenhuollon palvelut

  • Palvelu
  • Naantali
  • Julkinen palvelu

Opiskeluterveydenhuolto seuraa kokonaisvaltaista hyvinvointiasi ja opiskelukykyisyyttäsi sekä edistää tulevaa työkykyäsi. Terveydenhoitaja kutsuu sinut terveystarkastukseen ensimmäisen opiskeluvuoden aikana. Toisena opiskeluvuonna opiskeluterveydenhuollon lääkäri tekee tytöille terveystarkastuksen ja pojille asevelvollisen kutsuntatarkastukset terveyskeskuksessa.

Tarpeen mukaan tarjolla on myös ...

Toimi näin

Ota yhteyttä Naantalin lukion terveydenhoitajaan opiskeluterveydenhuoltoon liittyvissä asioissa.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukioiden, ammatillisten oppilaitosten ja korkeakoulujen opiskelijoilla on oikeus opiskeluterveydenhuollon palveluihin sillä hyvinvointialueella, jolla oppilaitos sijaitsee.

Opiskeluterveydenhuoltoon sisältyy toisella asteella kaksi määräaikaista terveystarkastusta. Korkeakouluopiskelijoille järjestetään ensimmäisenä opiskeluvuonna terveyskysely, jonka perusteella tehdään tarvittaessa terveystarkastus. Terveystarkastuksissa tarkastellaan opiskelijan terveyttä ja hyvinvointia sekä muita opiskeluun vaikuttavia seikkoja kokonaisuutena. Opiskeluterveydenhuollon palveluihin sisältyy opiskelijoiden terveyden ja hyvinvoinnin sekä opiskelukyvyn seuraamisen ja edistämisen lisäksi muun muassa perusterveydenhuollon terveyden- ja sairaanhoitopalvelut, mukaan lukien mielenterveys- ja päihdetyö, seksuaaliterveyden edistäminen ja suun terveydenhuolto.

Korkeakouluopiskelijoiden terveydenhuoltopalvelut tuottaa Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS). Korkeakouluopiskelijoiden tulee maksaa Kelalle terveydenhoitomaksu, joka kattaa kaikki YTHS:n palvelut. Erillisiä käyntimaksuja ei peritä.

Palvelun toteuttaa

Naantalin kaupunki

Palvelusta vastaa

Naantalin kaupunki
Tekstistä vastaa: Naantalin kaupunki
Päivitetty: 26.10.2022