suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lohjan kaupunki

Opiskeluterveydenhuollon palvelut

  • Palvelu
  • Lohja
  • Julkinen palvelu

Opiskeluterveydenhuollon tavoitteena on ylläpitää ja edistää opiskelijan terveyttä sekä hyvinvointia, järjestää terveyden- ja sairaanhoitopalveluja, sekä edistää opiskeluympäristön terveellisyyttä ja turvallisuutta.

Opiskeluterveydenhuollon palveluihin ovat oikeutettuja lukioiden, ammatillisten oppilaitosten sekä ammattikorkeakoulun opiskelijat, joiden opiskelu on päätoimista ja kestää vähintään kaksi kuukautta. Opiskeluterveydenhuollon palvelut eivät koske oppisopimusopiskelijoita.

Terveydenhoitajan tehtäviin kuuluvat mm. terveystapaamiset. Tämän lisäksi terveydenhoitaja huolehtii sairauksien sekä tapaturmien ensiavusta ja kirjoittaa tarvittaessa poissaoloselvityksen sairauden tai muun syyn takia.

Asioidessasi opiskeluterveydenhuollossa tietojasi ja kertomaasi käsitellään luottamuksellisesti.

Toimi näin

Tavoitat terveydenhoitajan helpoiten puhelimitse tai wilma-viestillä.

Kenelle ja millä ehdoin

Opiskelu on päätoimista ja kestää vähintään kaksi kuukautta.

Palvelut järjestetään riippumatta siitä, mikä on opiskelijan kotikunta.

Palvelu on maksuton.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukioiden, ammatillisten oppilaitosten ja korkeakoulujen opiskelijoilla on oikeus opiskeluterveydenhuollon palveluihin sen kunnan alueella, jossa oppilaitos sijaitsee. Opiskeluterveydenhuoltoon kuuluu myös opiskelijan työssäoppimisen ja työharjoittelun aikainen terveydenhuolto.

Opiskelijoiden terveydenhuolto voidaan järjestää myös muulla tavalla, kuten Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) kautta.

Opiskeluterveydenhuoltoon sisältyy toisella asteella kaksi määräaikaista terveystarkastusta. Kaikille opiskelijoille tarjotaan terveystarkastuksia ja -palveluita tarpeen mukaan. Palvelua saa myös mielenterveys- ja päihdekysymyksissä, seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa ja suun terveydenhuollossa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLohjan kaupunki
Palvelusta vastaaLohjan kaupunki
Alue Lohja
Palvelun kieletruotsi, englanti, suomi
Tekstistä vastaa: Lohjan kaupunki
Päivitetty: 2.11.2020