suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lapinlahden kunta

Opiskeluterveydenhuollon palvelut

  • Palvelu
  • Lapinlahti
  • Julkinen palvelu

Opiskeluterveydenhuollon tavoitteena on koko kouluyhteisön hyvinvoinnin ja opiskelijoiden terveyden edistäminen sekä terveen kasvun ja kehityksen tukeminen yhteistyössä opiskelijoiden, oppilashuollon, muun henkilöstön, opettajien ja vanhempien kanssa.

Lukion ja Portaanpään kansanopiston (lukio tai toisen asteen ammatillinen koulutus) opiskelijat käyvät terveydenhoitajan määräaikaisessa terveystarkastuksessa opintojen 1. ja 2. vuonna. Tapaamisessa huomioidaan opiskelijan fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi sekä opiskeluissa jaksaminen. Lääkärintarkastus on opintojen 2. vuonna. Palvelua saa myös mielenterveys- ja päihdekysymyksissä, seksuaaliterveydessä ja suun terveydenhuollossa. Kaikille opiskelijoille tarjotaan palveluita tarpeen mukaan.

Opiskeluterveydenhuollossa annetaan rokotuksia Kansallisen rokotusohjelman mukaisesti.

Yhteistyö fysioterapian kanssa: Koululääkärin ja terveydenhoitajan lähetteellä tehdään ryhtitarkastuksia ja -neuvontaa. Koululääkärin lähetteellä toteutetaan yksilöfysioterapiaa, opetetaan omatoimisia harjoitteita ja seurataan harjoitusten vaikuttavuutta.

Toimi näin

Terveydenhoitaja on parhaiten tavoitettavissa puhelimitse ja Wilman kautta.

Tulkkauspalvelu on tarvittaessa käytössä. Tulkkauspalvelun tarpeesta on tiedotettava etukäteen ajanvarauksen yhteydessä, jotta palvelu on käytettävissä vastaanotolla.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukioiden, ammatillisten oppilaitosten ja korkeakoulujen opiskelijoilla on oikeus opiskeluterveydenhuollon palveluihin sen kunnan alueella, jossa oppilaitos sijaitsee. Opiskeluterveydenhuoltoon kuuluu myös opiskelijan työssäoppimisen ja työharjoittelun aikainen terveydenhuolto.

Opiskelijoiden terveydenhuolto voidaan järjestää myös muulla tavalla, kuten Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) kautta.

Opiskeluterveydenhuoltoon sisältyy toisella asteella kaksi määräaikaista terveystarkastusta. Kaikille opiskelijoille tarjotaan terveystarkastuksia ja -palveluita tarpeen mukaan. Palvelua saa myös mielenterveys- ja päihdekysymyksissä, seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa ja suun terveydenhuollossa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLapinlahden kunta
Palvelusta vastaaLapinlahden kunta
Alue Lapinlahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lapinlahden kunta
Päivitetty: 4.5.2022