suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keiturin Sote Oy

Opiskeluterveydenhuollon palvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Opiskeluterveydenhuollon tehtävänä on edistää opiskeluympäristön terveellisyyttä ja turvallisuutta sekä opiskeluyhteisön hyvinvointia. Opiskeluterveydenhuoltoon sisältyy muun muassa terveystarkastuksia opiskelijoiden terveyden ja hyvinvoinnin seuraamiseksi ja edistämiseksi. Opiskelijoille järjestetään terveyden- ja sairaanhoitopalvelut mukaan lukien mielenterveys- sekä päihdetyö, seksuaaliterveyden edistäminen ja suun terveydenhuolto samalla tavalla kuin muulle väestölle.

Opiskeluympäristön ja -yhteisön terveellisyyden, turvallisuuden ja hyvinvoinnin seuraamiseksi on opiskeluympäristö tarkastettava joka kolmas vuosi yhteistyössä oppilaitoksen ja sen opiskelijoiden, opiskeluterveydenhuollon, terveystarkastajan, työsuojeluhenkilöstön ja tarvittaessa muiden tahojen kanssa.

Opiskeluterveydenhuolto on maksutonta alle 18-vuotiaille. Yli 18-vuotiaiden maksut määräytyvät asiakasmaksulain ja -asetuksen mukaan. Terveystarkastukset ovat maksuttomia kaikille.

Toimi näin

Ota yhteys terveydenhoitajaan puhelimitse tai käymällä vastaanotolla.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opiskeluterveydenhuolto on maksutonta alle 18-vuotiaille. Yli 18-vuotiaiden maksut määräytyvät asiakasmaksulain ja -asetuksen mukaan. Terveystarkastukset ovat maksuttomia kaikille.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukioiden, ammatillisten oppilaitosten ja korkeakoulujen opiskelijoilla on oikeus opiskeluterveydenhuollon palveluihin sen kunnan alueella, jossa oppilaitos sijaitsee. Opiskeluterveydenhuoltoon kuuluu myös opiskelijan työssäoppimisen ja työharjoittelun aikainen terveydenhuolto.

Opiskelijoiden terveydenhuolto voidaan järjestää myös muulla tavalla, kuten Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) kautta.

Opiskeluterveydenhuoltoon sisältyy toisella asteella kaksi määräaikaista terveystarkastusta. Kaikille opiskelijoille tarjotaan terveystarkastuksia ja -palveluita tarpeen mukaan. Palvelua saa myös mielenterveys- ja päihdekysymyksissä, seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa ja suun terveydenhuollossa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeiturin Sote Oy
Muut vastuuorganisaatiotVirtain kaupunki, Ruoveden kunta
Palvelusta vastaaKeiturin Sote Oy
Alue Ruovesi, Virrat
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Keiturin Sote Oy
Päivitetty: 22.2.2022