suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Askolan kunta

Opiskeluterveydenhuollon palvelut

  • Palvelu
  • Askola
  • Julkinen palvelu

OPISKELUTERVEYDENHUOLTO LUKIO JA AMISTO

Terveydenhoitaja Taina Hattunen, puh. 040 5399 073

Opiskelijaterveydenhuollon tavoitteena on edistää opiskelijan hyvinvointia, terveyttä ja opiskelukykyä, tukea omia voimavaroja ja elämänhallintaa. Opiskelijaterveydenhuollon tehtävänä on myös edistää koko opiskeluyhteisön turvallisuutta ja hyvinvointia.

Terveydenhoitajan tekemä terveystarkastus 1. vuosikurssin opiskelijoille ja yksilöllisen tarpeen mukaan myös muille. Lääkärintarkastus tehdään toisen asteen opiskelijoille pääsääntöisesti 2. opiskeluvuotena.

Terveydenhoitajilla on päivystysvastaanotot oppilaitoksissa ilmoitettuina aikoina ja muulloin vastaanotto on ajanvarauksella. Opiskelijoilla on mahdollisuus käyttää Askolan terveyskeskuksen palveluita, mutta halutessaan ja hoidon jatkuvuuden turvaamiseksi myös oman kotikuntansa terveyskeskusta.

Kutsuntaikäisten ennakkoterveystarkastukset suoritetaan opiskeluterveydenhuollossa. Kutsuntatarkastus sisältää sekä lääkärin että terveydenhoitajan tarkastuksen. Terveydenhoitaja ei ole joka päivä tavoiteltavissa koululla, mutta hänet tavoittaa parhaiten puhelimitse tai Wilman avulla.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukioiden, ammatillisten oppilaitosten ja korkeakoulujen opiskelijoilla on oikeus opiskeluterveydenhuollon palveluihin sen kunnan alueella, jossa oppilaitos sijaitsee. Opiskeluterveydenhuoltoon kuuluu myös opiskelijan työssäoppimisen ja työharjoittelun aikainen terveydenhuolto.

Opiskelijoiden terveydenhuolto voidaan järjestää myös muulla tavalla, kuten Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) kautta.

Opiskeluterveydenhuoltoon sisältyy toisella asteella kaksi määräaikaista terveystarkastusta. Kaikille opiskelijoille tarjotaan terveystarkastuksia ja -palveluita tarpeen mukaan. Palvelua saa myös mielenterveys- ja päihdekysymyksissä, seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa ja suun terveydenhuollossa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaAskolan kunta
Palvelusta vastaaAskolan kunta
Alue Askola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Askolan kunta
Päivitetty: 22.10.2021