suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Äänekosken kaupunki

Opiskeluterveydenhuollon palvelut

  • Palvelu
  • Äänekoski
  • Julkinen palvelu

Äänekosken kaupunki vastaa alueella toimivien toisen asteen opiskelijoiden terveydenhoito- ja sairaanhoitopalveluista mukaan lukien suun terveydenhuolto sekä mielenterveys- ja päihdetyö. Opiskelijoiden perhesuunnitteluneuvolapalveluita annetaan opiskeluterveydenhuollossa sekä perhesuunnitteluneuvolassa.

Kenelle ja millä ehdoin

Opiskeluterveydenhuollon palveluiden piiriin kuuluvat Äänekosken lukion ja Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston opiskelijat, jotka opiskelevat edellä mainituissa oppilaitoksissa opintotukeen oikeuttavassa koulutuksessa. Opintotukilain (65/1994) 7 §:n mukaan opintotukeen on oikeutettu opiskelija, jonka päätoimiset opinnot kestävät yhtäjaksoisesti vähintään kaksi kuukautta.

Palvelu on maksuton.

18-vuotta täyttäneiltä peritään lääkärin sairaanhoitokäynneistä asiakasmaksuasetuksen mukaiset maksut. Alle 18-vuotiailta palvelu on maksuton. Käyttämättä ja perumatta jääneestä lääkärinvastaanottoajasta peritään 15 vuotta täyttäneiltä asiakasmaksuasetuksen mukainen maksu.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukioiden, ammatillisten oppilaitosten ja korkeakoulujen opiskelijoilla on oikeus opiskeluterveydenhuollon palveluihin sen kunnan alueella, jossa oppilaitos sijaitsee. Opiskeluterveydenhuoltoon kuuluu myös opiskelijan työssäoppimisen ja työharjoittelun aikainen terveydenhuolto.

Opiskelijoiden terveydenhuolto voidaan järjestää myös muulla tavalla, kuten Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) kautta.

Opiskeluterveydenhuoltoon sisältyy toisella asteella kaksi määräaikaista terveystarkastusta. Kaikille opiskelijoille tarjotaan terveystarkastuksia ja -palveluita tarpeen mukaan. Palvelua saa myös mielenterveys- ja päihdekysymyksissä, seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa ja suun terveydenhuollossa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaÄänekosken kaupunki
Palvelusta vastaaÄänekosken kaupunki
Alue Äänekoski
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Äänekosken kaupunki
Päivitetty: 24.1.2022