suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Opiskeluhuolto lukiokoulutuksessa

  • Palvelu
  • 13 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Koulukuraattori ja koulupsykologi tukevat nuorten hyvinvointia ja opiskelua. Koulukuraattori ja –psykologi ovat mukana oppilashuoltotyössä.

Koulukuraattorin tehtävänä on opiskelijan tukeminen erilaisissa opiskeluun, perheeseen ja vapaa-aikaan liittyvissä asioissa. Kuraattori työskentelee tiiviissä yhteistyössä opettajien kanssa ja on mukana koulun arjessa.

Koulupsykologi tukee nuoria ja heidän perheitään opiskelemiseen ja tunne-elämään liittyvissä asioissa. Koulupsykologi työskentelee tiiviissä yhteistyössä opettajien kanssa ja on mukana koulun arjessa.

Ajan koulukuraattorin ja koulupsykologin tapaamiseen voi varata nuori itse, hänen huoltajansa, koulun henkilökunta tai muu yhteistyötaho. Keskustelut kuraattorin ja psykologin kanssa ovat luottamuksellisia.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutuksen opiskelijalla on oikeus opiskelijahuoltoon, joka edistää hänen fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista terveyttään ja hyvinvointiaan ja siten tukee opiskelua ja oppimista. Opiskelijahuoltoa ovat esimerkiksi terveydenhoitajien, psykologien ja kuraattorien palvelut.

Lukio-opiskelijana olet oikeutettu opiskeluhuoltoon opiskelupaikkakunnallasi, vaikka et olisi kyseisen kunnan asukas. Opiskeluhuollon järjestämisestä vastaa koulutuksen järjestäjä. Opiskeluhuollon psykologi- ja kuraattoripalvelujen järjestämisestä vastaa se kunta, jonka alueella oppilaitos sijaitsee. Oppilaitoksen sijaintikunnalla on velvollisuus järjestää psykologi- ja kuraattoripalvelut opiskelijoille myös silloin, kun koulutuksen järjestäjä on yksityinen tai valtio, jollei koulutuksen järjestäjä päätä järjestää näitä palveluja osittain tai kokonaan omana toimintanaan ja omalla kustannuksellaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Palvelusta vastaaSiun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Alue Heinävesi, Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Päivitetty: 6.10.2020