suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Opiskeluhuolto lukiokoulutuksessa

  • Palvelu
  • 13 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Koulukuraattori ja koulupsykologi tukevat nuorten hyvinvointia ja opiskelua. Koulukuraattori ja –psykologi ovat mukana oppilashuoltotyössä.

Koulukuraattorin tehtävänä on opiskelijan tukeminen erilaisissa opiskeluun, perheeseen ja vapaa-aikaan liittyvissä asioissa. Kuraattori työskentelee tiiviissä yhteistyössä opettajien kanssa ja on mukana koulun arjessa.

Koulupsykologi tukee nuoria ja heidän p ...

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutuksen opiskelijana sinulla on oikeus opiskelijahuoltoon. Opiskelijahuolto edistää fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista terveyttä ja hyvinvointia, ja siten tukee opiskelua ja oppimista. Opiskelijahuoltoa ovat esimerkiksi terveydenhoitajien, psykologien ja kuraattorien palvelut.

Lukio-opiskelijana olet oikeutettu opiskelijahuoltoon opiskelupaikkakunnallasi, vaikka et olisi kyseisen kunnan asukas. Opiskelijahuollon järjestämisestä vastaa koulutuksen järjestäjä. Opiskelijahuollon psykologi- ja kuraattoripalvelujen järjestämisestä vastaa se hyvinvointialue, jonka alueella oppilaitos sijaitsee. Hyvinvointialueilla on velvollisuus järjestää psykologi- ja kuraattoripalvelut opiskelijoille myös silloin, kun koulutuksen järjestäjä on yksityinen tai valtio, jollei koulutuksen järjestäjä päätä järjestää näitä palveluja osittain tai kokonaan omana toimintanaan ja omalla kustannuksellaan.

Palvelun toteuttaa

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote

Palvelusta vastaa

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote
Tekstistä vastaa: Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote
Päivitetty: 25.10.2022