suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Petäjäveden kunta

Opiskeluhuolto lukiokoulutuksessa

  • Palvelu
  • Petäjävesi
  • Julkinen palvelu

Petäjäveden kunnassa lukion oppilashuollon toimijoihin kuuluvat lukion henkilöstön lisäksi koulukuraattori, koulupsykologi sekä kouluterveydenhoitaja.

Toimipisteet sijaitsevat lukiolla sekä psykologilla myös terveysasemalla.

Toimi näin

Kun huoli herää, ota ensin yhteys ryhmänohjaajaan tai ko. opettajaan

Tarvittaessa he ohjaavat oppilashuollon palvelujen käyttöön.

Voit ottaa yhteyden myös suoraan lukion kuraattoriin tai soittaa terveysaseman psykologille puh. 014-2690 018 tai lukion kouluterveydenhoitajalle puh. 014-2690 410.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutuksen opiskelijana sinulla on oikeus opiskelijahuoltoon. Opiskelijahuolto edistää fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista terveyttä ja hyvinvointia, ja siten tukee opiskelua ja oppimista. Opiskelijahuoltoa ovat esimerkiksi terveydenhoitajien, psykologien ja kuraattorien palvelut.

Lukio-opiskelijana olet oikeutettu opiskelijahuoltoon opiskelupaikkakunnallasi, vaikka et olisi kyseisen kunnan asukas. Opiskelijahuollon järjestämisestä vastaa koulutuksen järjestäjä. Opiskelijahuollon psykologi- ja kuraattoripalvelujen järjestämisestä vastaa se hyvinvointialue, jonka alueella oppilaitos sijaitsee. Hyvinvointialueilla on velvollisuus järjestää psykologi- ja kuraattoripalvelut opiskelijoille myös silloin, kun koulutuksen järjestäjä on yksityinen tai valtio, jollei koulutuksen järjestäjä päätä järjestää näitä palveluja osittain tai kokonaan omana toimintanaan ja omalla kustannuksellaan.

Palvelun toteuttaa

Petäjäveden kunta

Palvelusta vastaa

Petäjäveden kunta
Tekstistä vastaa: Petäjäveden kunta
Päivitetty: 25.10.2022