suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Petäjäveden kunta

Opiskeluhuolto lukiokoulutuksessa

  • Palvelu
  • Petäjävesi
  • Julkinen palvelu

Petäjäveden kunnassa lukion oppilashuollon toimijoihin kuuluvat lukion henkilöstön lisäksi koulukuraattori, koulupsykologi sekä kouluterveydenhoitaja.

Toimipisteet sijaitsevat lukiolla sekä psykologilla myös terveysasemalla.

Toimi näin

Kun huoli herää, ota ensin yhteys ryhmänohjaajaan tai ko. opettajaan

Tarvittaessa he ohjaavat oppilashuollon palvelujen käyttöön.

Voit ottaa yhteyden myös suoraan lukion kuraattoriin tai soittaa terveysaseman psykologille puh. 014-2690 018 tai lukion kouluterveydenhoitajalle puh. 014-2690 410.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutuksen opiskelijalla on oikeus opiskelijahuoltoon, joka edistää hänen fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista terveyttään ja hyvinvointiaan ja siten tukee opiskelua ja oppimista. Opiskelijahuoltoa ovat esimerkiksi terveydenhoitajien, psykologien ja kuraattorien palvelut.

Lukio-opiskelijana olet oikeutettu opiskeluhuoltoon opiskelupaikkakunnallasi, vaikka et olisi kyseisen kunnan asukas. Opiskeluhuollon järjestämisestä vastaa koulutuksen järjestäjä. Opiskeluhuollon psykologi- ja kuraattoripalvelujen järjestämisestä vastaa se kunta, jonka alueella oppilaitos sijaitsee. Oppilaitoksen sijaintikunnalla on velvollisuus järjestää psykologi- ja kuraattoripalvelut opiskelijoille myös silloin, kun koulutuksen järjestäjä on yksityinen tai valtio, jollei koulutuksen järjestäjä päätä järjestää näitä palveluja osittain tai kokonaan omana toimintanaan ja omalla kustannuksellaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPetäjäveden kunta
Palvelusta vastaaPetäjäveden kunta
Alue Petäjävesi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Petäjäveden kunta
Päivitetty: 8.2.2021