suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Paraisten kaupunki

Opiskeluhuolto lukiokoulutuksessa

  • Palvelu
  • Parainen
  • Julkinen palvelu

Lukion rehtori ja opettajat vastaavat kouluyhteisön hyvinvoinnista. Opiskelijat ja huoltajat saavat tietoa opiskelijahuollosta yhteisissä tilaisuuksissa, vanhempainkokouksissa, koulun kotisivuilta ja Wilmassa. Heitä opastetaan myös miten hakea tarvittavia opiskelijahuoltopalveluita.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutuksen opiskelijana sinulla on oikeus opiskelijahuoltoon. Opiskelijahuolto edistää fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista terveyttä ja hyvinvointia, ja siten tukee opiskelua ja oppimista. Opiskelijahuoltoa ovat esimerkiksi terveydenhoitajien, psykologien ja kuraattorien palvelut.

Lukio-opiskelijana olet oikeutettu opiskelijahuoltoon opiskelupaikkakunnallasi, vaikka et olisi kyseisen kunnan asukas. Opiskelijahuollon järjestämisestä vastaa koulutuksen järjestäjä. Opiskelijahuollon psykologi- ja kuraattoripalvelujen järjestämisestä vastaa se hyvinvointialue, jonka alueella oppilaitos sijaitsee. Hyvinvointialueilla on velvollisuus järjestää psykologi- ja kuraattoripalvelut opiskelijoille myös silloin, kun koulutuksen järjestäjä on yksityinen tai valtio, jollei koulutuksen järjestäjä päätä järjestää näitä palveluja osittain tai kokonaan omana toimintanaan ja omalla kustannuksellaan.

Palvelun toteuttaa

Pargas stad

Palvelusta vastaa

Pargas stad
Tekstistä vastaa: Paraisten kaupunki
Päivitetty: 25.10.2022