suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Opiskeluhuolto lukiokoulutuksessa

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Lukion oppilaana kuulut lukiokoulutuksen opiskelijahuollon piiriin. Päivälukiossa voit saada kuraattori- ja psykologipalveluita oppilashuoltoyksiköstä.

Lukiokuraattoriin voit olla yhteydessä mm. opiskeluun, kaverisuhteisiin, perhesuhteisiin ja opiskelijan elämässä tapahtuviin muutoksiin liittyvissä asioissa. Lisäksi lukiokuraattorilta voit saada ohjausta taloudellisissa asioissa. Lukiopsykologiin voit olla yhteydessä mm. oppimiseen ja opiskeluun, elämäntilanteen muutoksiin, ihmissuhteisiin tai jaksamiseen ja mielialaan liittyvissä asioissa.

Lukion psykiatrisen sairaanhoitajan palveluita saat Keskustan hyvinvointipisteestä.

Lukiossa toimii säännöllisesti kokoontuva opiskeluhuoltoryhmä, johon kuuluu rehtori, opinto-ohjaaja, terveydenhoitaja ja/tai lääkäri, erityisopettaja, lukiokuraattori ja/tai lukiopsykologi ja tarvittaessa muita asianosaisia.

Toimi näin

Ota yhteyttä kuraattoriin tai psykologiin puhelimitse tai Wilma-viestillä. Helpoimmin tavoitat hänet puhelimitse.

Myös huoltajasi voi olla yhteydessä lukiokuraattoriin tai -psykologiin. Lisäksi ryhmänohjaaja, opinto-ohjaaja, erityisopettaja, terveydenhoitaja tai joku muu voi ohjata sinut kuraattorille tai psykologille.

Lisätietoja voit kysyä lukioiden palveluvastaavalta tai oppilashuollon palvelupäälliköltä.

Kenelle ja millä ehdoin

Olet lukiolainen.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutuksen opiskelijalla on oikeus opiskelijahuoltoon, joka edistää hänen fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista terveyttään ja hyvinvointiaan ja siten tukee opiskelua ja oppimista. Opiskelijahuoltoa ovat esimerkiksi terveydenhoitajien, psykologien ja kuraattorien palvelut.

Lukio-opiskelijana olet oikeutettu opiskeluhuoltoon opiskelupaikkakunnallasi, vaikka et olisi kyseisen kunnan asukas. Opiskeluhuollon järjestämisestä vastaa koulutuksen järjestäjä. Opiskeluhuollon psykologi- ja kuraattoripalvelujen järjestämisestä vastaa se kunta, jonka alueella oppilaitos sijaitsee. Oppilaitoksen sijaintikunnalla on velvollisuus järjestää psykologi- ja kuraattoripalvelut opiskelijoille myös silloin, kun koulutuksen järjestäjä on yksityinen tai valtio, jollei koulutuksen järjestäjä päätä järjestää näitä palveluja osittain tai kokonaan omana toimintanaan ja omalla kustannuksellaan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 9.12.2021