suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lappeenrannan kaupunki

Opiskeluhuolto lukiokoulutuksessa

  • Palvelu
  • Lappeenranta
  • Julkinen palvelu

Opiskeluhuolto on opiskelijan oppimisen, psyykkisen ja fyysisen terveyden sekä sosiaalisen hyvinvoinnin edistämistä ja ylläpitämistä ja niitä tukevaa toimintaa.

Etelä- Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Eksote), vastaa Lappeenrannan kaupungin oppilas- ja opiskeluterveydenhuollon järjestämisestä. Opiskeluhuoltoa pyritään toteuttamaan joko oppilaitoksen sisällä tai sen läheisyydess ...

Toimi näin

Voit ottaa suoraan yhteyttä lukiollasi toimivaan terveydenhoitajaa, koululääkäriin, kuraattoriin tai psykologiin joko puhelimitse, sähköpostitse tai Wilman välityksellä. Yhteystiedot löytyvät Wilmasta.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutuksen opiskelijana sinulla on oikeus opiskelijahuoltoon. Opiskelijahuolto edistää fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista terveyttä ja hyvinvointia, ja siten tukee opiskelua ja oppimista. Opiskelijahuoltoa ovat esimerkiksi terveydenhoitajien, psykologien ja kuraattorien palvelut.

Lukio-opiskelijana olet oikeutettu opiskelijahuoltoon opiskelupaikkakunnallasi, vaikka et olisi kyseisen kunnan asukas. Opiskelijahuollon järjestämisestä vastaa koulutuksen järjestäjä. Opiskelijahuollon psykologi- ja kuraattoripalvelujen järjestämisestä vastaa se hyvinvointialue, jonka alueella oppilaitos sijaitsee. Hyvinvointialueilla on velvollisuus järjestää psykologi- ja kuraattoripalvelut opiskelijoille myös silloin, kun koulutuksen järjestäjä on yksityinen tai valtio, jollei koulutuksen järjestäjä päätä järjestää näitä palveluja osittain tai kokonaan omana toimintanaan ja omalla kustannuksellaan.

Palvelun toteuttaa

Lappeenrannan kaupunki

Muut vastuuorganisaatiot

Etelä-Karjalan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Lappeenrannan kaupunki
Tekstistä vastaa: Lappeenrannan kaupunki
Päivitetty: 28.11.2022