suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Seinäjoen kaupunki

Opiskeluhuollon psykologin palvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon psykologipalvelut.

Toimi näin

Yläkoululaiset, lukiolaiset ja Koulutuskeskus Sedun opiskelijat voivat varata ajan vastaanotolle itse soittamalla tai tekstiviestillä, myös vanhemmat voivat varata ajan. Lisäksi ajan voi varata esimerkiksi terveydenhoitaja tai opettaja.

Seamkin opiskelijat varaavat ensimmäisen ajan terveydenhoitajien kautta tai lääkärin ohjauksesta

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Opiskeluhuollon psykologi (koulupsykologi) tukee koulunkäyntiä, oppimista ja opiskelijan psyykkistä hyvinvointia ja auttaa oppimisvaikeuksissa. Hän selvittää mielenterveyteen liittyviä ongelmia ja tarvittaessa arvioi koululaisen tai opiskelijan hoidon tai tuen tarvetta.

Psykologin palveluja on tarjolla jokaisessa koulussa ja oppilaitoksessa. Opiskelijalle on järjestettävä mahdollisuus keskustella henkilökohtaisesti opiskeluhuollon psykologin kanssa viimeistään seitsemäntenä oppilaitoksen työpäivänä sen jälkeen, kun opiskelija tai huoltaja on tapaamista pyytänyt. Kiireellisissä tilanteissa mahdollisuus on järjestettävä jo samana tai seuraavana työpäivänä.

Opiskeluhuollon psykologi osallistuu koko oppilaitosyhteisön hyvinvoinnin kehittämiseen. Hän ohjaa opiskelijan tarvittaessa myös muiden opiskeluhuollon palveluiden piiriin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSeinäjoen kaupunki
Palvelusta vastaaSeinäjoen kaupunki
Alue Isokyrö, Seinäjoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Seinäjoen kaupunki
Päivitetty: 11.8.2020