suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lohjan kaupunki

Opiskeluhuollon psykologin palvelut

  • Palvelu
  • Lohja
  • Julkinen palvelu

Koulupsykologin työ painottuu oppilaan koulunkäynnissä, oppimisessa tai kasvussa ja kehityksessä esiin tulevien haasteiden selvittämiseen, tutkimiseen ja tukemiseen. Työskentely tapahtuu yhteistyössä perheen ja koulun kanssa. Koulupsykologi toimii koulujen oppilashuoltoryhmien jäsenenä. Palveluihin kuuluu: oppimisvaikeuksien kartoitus ja muut psykologiset tutkimukset, hoidon tarpeen arviointi ja tarvittaessa jatkotutkimuksiin sekä kuntoutukseen ohjaaminen, keskustelu- ja tukikäynnit, konsultaatio (myös puhelimitse).

Vanhemmat ja opettajat voivat ottaa suoraan koulupsykologiin yhteyttä, mikäli on huolta lapsen oppimisesta ja koulunkäynnistä, keskittymisestä, käyttäytymisestä, tunne-elämään liittyvistä asioista esim. mieliala, pelot ja jännittäminen.

Koulupsykologien vastaanotto on koulujen yhteydessä.

Tausta ja lainsäädäntö

Opiskeluhuollon psykologi (koulupsykologi) tukee koulunkäyntiä, oppimista ja opiskelijan psyykkistä hyvinvointia ja auttaa oppimisvaikeuksissa. Hän selvittää mielenterveyteen liittyviä ongelmia ja tarvittaessa arvioi koululaisen tai opiskelijan hoidon tai tuen tarvetta.

Psykologin palveluja on tarjolla jokaisessa koulussa ja oppilaitoksessa. Opiskelijalle on järjestettävä mahdollisuus keskustella henkilökohtaisesti opiskeluhuollon psykologin kanssa viimeistään seitsemäntenä oppilaitoksen työpäivänä sen jälkeen, kun opiskelija tai huoltaja on tapaamista pyytänyt. Kiireellisissä tilanteissa mahdollisuus on järjestettävä jo samana tai seuraavana työpäivänä.

Opiskeluhuollon psykologi osallistuu koko oppilaitosyhteisön hyvinvoinnin kehittämiseen. Hän ohjaa opiskelijan tarvittaessa myös muiden opiskeluhuollon palveluiden piiriin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLohjan kaupunki
Palvelusta vastaaLohjan kaupunki
Alue Lohja
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lohjan kaupunki
Päivitetty: 11.8.2020