suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Muonion kunta

Opiskeluhuollon kuraattoritoiminta

  • Palvelu
  • Muonio
  • Julkinen palvelu

Kuraattori auttaa koulunkäyntiin, opiskeluun, kasvuun ja kehitykseen sekä sosiaalisiin suhteisiin liittyvissä asioissa. Palvelu on tarkoitettu kaikille Muonion kunnan oppilaille ja opiskelijoille. Koulukuraattori tekee tiivistä yhteistyötä koulun henkilökunnan sekä oppilaiden/opiskelijoiden huoltajien kanssa. Toimintaan kuuluu myös kouluyhteisön hyvinvoinnin tukeminen ja kehittäminen sekä moniammatillinen yhteistyö esimerkiksi kouluterveydenhuollon sekä sosiaalitoimen kanssa. Koulukuraattori on tavattavissa kouluilla maanantaina ja torstaina.

Tausta ja lainsäädäntö

Esi- ja perusopetuksessa ja toisen asteen oppilaitoksissa opiskelija saa tukea ja ohjausta opiskeluhuollon kuraattorilta. Hän tarjoaa tukea esimerkiksi perhetilanteeseen, vuorovaikutukseen ja ihmissuhteisiin liittyvissä asioissa. Kuraattorin palveluja on tarjolla jokaisessa koulussa ja oppilaitoksessa.

Opiskelijalle on järjestettävä mahdollisuus keskustella henkilökohtaisesti kuraattorin kanssa viimeistään seitsemäntenä oppilaitoksen työpäivänä sen jälkeen, kun opiskelija tai huoltaja on tapaamista pyytänyt. Kiireellisissä tilanteissa mahdollisuus on järjestettävä jo samana tai seuraavana työpäivänä. Kuraattori osallistuu myös koko oppilaitosyhteisön hyvinvoinnin kehittämiseen. Hän ohjaa opiskelijan tarvittaessa myös muiden opiskeluhuollon palveluiden piiriin.

Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMuonion kunta
Palvelusta vastaaMuonion kunta
Alue Muonio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Muonion kunta
Päivitetty: 26.3.2021