suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keiteleen kunta

Opiskeluhuollon kuraattoritoiminta

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Keiteleen oppilashuollon kuraattori on yhteinen Tervon ja Vesannon kanssa. Koulukuraattori tukee oppilaiden koulunkäyntiä ja opiskelua. Tuki voi koskettaa yksittäistä oppilasta ja hänen perhettään. Lisäksi kuraattorin tehtävä voi olla koko oppilasryhmän tai kouluyhteisön tukeminen.

Kuraattori on tavattavissa koululla maanantaisin ja torstaisin ja Facebookissa nimellä Sanna kuraattori.

Toimi näin

Kuraattoriin voi ottaa yhteyttä joko oppilas tai huoltaja. Oppilas voi ohjautua palvelun piiriin myös opettajan, rehtorin, oppilashuoltoryhmän tai terveydenhoitajan kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Esi- ja perusopetuksessa ja toisen asteen oppilaitoksissa opiskelija saa tukea ja ohjausta opiskeluhuollon kuraattorilta. Hän tarjoaa tukea esimerkiksi perhetilanteeseen, vuorovaikutukseen ja ihmissuhteisiin liittyvissä asioissa. Kuraattorin palveluja on tarjolla jokaisessa koulussa ja oppilaitoksessa.

Opiskelijalle on järjestettävä mahdollisuus keskustella henkilökohtaisesti kuraattorin kanssa viimeistään seitsemäntenä oppilaitoksen työpäivänä sen jälkeen, kun opiskelija tai huoltaja on tapaamista pyytänyt. Kiireellisissä tilanteissa mahdollisuus on järjestettävä jo samana tai seuraavana työpäivänä. Kuraattori osallistuu myös koko oppilaitosyhteisön hyvinvoinnin kehittämiseen. Hän ohjaa opiskelijan tarvittaessa myös muiden opiskeluhuollon palveluiden piiriin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeiteleen kunta
Muut vastuuorganisaatiotTervon kunta, Vesannon kunta
Palvelusta vastaaKeiteleen kunta
Alue Keitele, Tervo, Vesanto
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Keiteleen kunta
Päivitetty: 5.10.2020